Evenimentul Zilei > Politica > JURNAL DE CAMPANIE: În plin scandal la PSD, Iohannis se plimba cu bicicleta; Udrea sare la gâtul PSD; Ponta se laudă că a vorbit la telefon cu Biden
JURNAL DE CAMPANIE: În plin scandal la PSD, Iohannis se plimba cu bicicleta; Udrea sare la gâtul PSD; Ponta se laudă că a vorbit la telefon cu Biden

JURNAL DE CAMPANIE: În plin scandal la PSD, Iohannis se plimba cu bicicleta; Udrea sare la gâtul PSD; Ponta se laudă că a vorbit la telefon cu Biden

Cu 11 zile rămase până la turul 1, Klaus Iohannis pare rupt din alt film. În plin scandal PSD, cu Viorel Hrebenciuc urmărit penal, Dan Şova interceptat şi Vanghelie pe post de înjurător-şef, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale a găsit de cuviinţă să se dea cu bicla prin Bucureşti, în cadrul acţiunii „Mersul liber al bicicliștilor”. Victor Ponta a gestionat scandalul iscat în PSD, în Kiseleff ziua de marţi fiind caracterizată de multă cenuşă în cap pusă de protagoniştii scandalurilor iscate în ultima săptămână în tabăra social-democraţilor.

De dimineaţă, Ponta s-a lăudat, cât a putut de mult, că a purtat o conversaţie telefonică cu Joe Biden, vicepreşedintele SUA, temele abordate ţinând de situaţia regională. Elena Udrea a fost singura candidată care, în contextul scandalului din PSD, a sărit la gâtul tuturor liderilor social-democraţi. Udrea reproşează că, peste acest tablou din PSD, „atârnă tăcerea de lebădă a lui Iohannis”.

Klaus Iohannis, un candidat incapabil să atace mingile ridicate la fileu. Principala acţiune de ieri a lui Klaus Iohannis, principalul candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale, a fost o plimbare cu bicicleta în cadrul acţiunii „Mersul liber al bicicliștilor”. În plin scandal în PSD, Iohannis nu a profitat deloc de ocazie pentru a lansa atacuri la adresa lui Victor Ponta. Culmea ironiei, Iohannis a trecut cu bicicleta chiar prin faţa sediului PSD din Kiseleff, în contextul în care în interiorul acestuia avea loc BPN-ul social-democraţilor. „Astăzi am avut parte de o după-amiază superbă, am participat cu mare drag la «Mersul liber al bicicliștilor»!”, a fost mesajul publicat de Iohannis pe contul său de Facebook.

Lipsa de vlagă a campaniei ACL este în tonul acţiunilor lui Iohannis. Astfel, niciuna dintre vocile importante din PNL sau PDL nu a taxat vizibil scandalul din PSD. Chiar şi în acest context, Iohannis continuă să fie optimist cu privire la şansele sale de a-l învinge în turul 2 pe Victor Ponta.

Ponta a impus liniştea în PSD înainte de alegeri şi se laudă că vorbeşte la telefon cu Biden. După ce i-a „autosuspendat” pe agitaţii din PSD, Ponta a încercat să schimbe agenda publică, să mute atenţia dinspre disensiunile din partidul său spre alte teme secundare. De dimineaţă, Guvernul României a transmis un comunicat referitor la o convorbire telefonică avută de Ponta cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden. „Am avut o conversaţie telefonică ieri cu vice-preşedintele SUA, domnul Joseph Biden, pe teme de actualitate de pe agenda de securitate internaţională. România este şi va rămâne un partener strategic de încredere al SUA şi vom colabora în continuare foarte bine pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic!”, a fost mesajul postat de Ponta pe Facebook, referitor la această convorbire. Rămâne de văzut dacă turbulenţele din PSD se vor ascunde sub preş în perioada următoare.

Udrea – singura candidată vizibilă care atacă pe scandalul din PSD. „Şova, Vanghelie şi Ghiţă au fost «autosuspendaţi» din PSD pentru a se crea impresia că există cineva care chiar îl ascultă pe Victor Ponta”, a declarat Elena Udrea. Candidata PMP a punctat că, în realitate, „el (Ponta – n.r.) este un personaj slab care atârnă, într-o formă sau alta, de sforile celor trei, ca şi de cele ale lui Hrebenciuc, Adam sau ale lui Ilie Sârbu”.

În opinia Elenei Udrea, lupta din PSD trebuie citită în cheia unei bătălii „pe ciolan”. Prezidenţiabila PMP nu a uitat, însă, să îl taxeze dur şi pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, despre care a declarat că tace ca o lebădă în faţa acestui scandal uriaş. Udrea l-a acuzat pe Iohannis că „nu vrea şi nu poate să îl învingă pe Victor Ponta”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: