Ponta, despre Iohannis – ”un politruc”. "Eu am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din Comisia European, acela pe politici regionale. (…) Numai acţiunile politrucilor Iohannis şi Blaga pot strica interesele României", a declarat Ponta, acuzându-i pe cei doi că nu cunosc mecanismele europene, după ce au trimis o scrisoare președintelui desemnat al Comisiei Europene, în care acuză nominalizarea Corinei Crețu. "Cei doi politruci, penibili, iresponsabili, Iohannis şi Blaga, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea regională. Nu-i întrebaţi de ce, pentru că ei în general nu au capacitatea de a se exprirma raţional în limba română. Să-mi spună de ce să nu aibă România Dezvoltarea regională", a mai afirmat premierul.

De altfel, problema comisarului a generat scandal și în ACL, în condițiile în care liberalii Sorin Frunzăverde și Ramona Mănescu și-au declarat susținerea pentru Corina Crețu.

Klaus Iohannis își amenință primarii– gest surprinzător al președintelui PNL, Klaus Iohannis, care, alături de Vasile Blaga, a amenințat ieri primari liberali și pe cei democrat-liberali că ar putea să își piardă mandatul, dacă decid să plece la alte partide. Gestul extrem al lui Iohannis este riscant, în condițiile în care cere sprijinul tocmai primarilor pe care  îi amenință. ”Noi, Alianţa Creştin Liberală, vom ataca toate aceste acte, vom ataca Ordonanţa, vom ataca fiecare opţiune a unui ales local în parte. Îi avertizez pe colegii mei că această Ordonanţă va fi anulată de Curtea Constituţională şi se vor trezi în situaţia de ilegalitate care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituţionalitate sesizate de specialiştii noştri se văd foarte simplu: este vorba de caracterul temporar al Ordonanţei care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului opţiunea alesului local de a schimba partidul politic”, a mai declarat candidatul ACL la alegerile prezidenţiale.

În realitate, aleșii nu își vor putea pierde mandatul, pentru că deciziile CCR nu se aplică retroactiv.