Mircea Geoană a confirmat faptul că Jean Claude Juncker se pregătește pentru a media un dialog Iohannis – Dăncilă și pentru oprirea tensiunilor dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni, scrie Antena3.

„Confiirm acest demers de mediere, care este făcut în ambele sensuri, și către Guvern – și la întâlnirea cu doamna Dăncilă a existat o astfel de conversație explicită cu președintele Comisiei Europene – și, de asemenea, ținând cont și de relația cordială care există de ceva timp între președintele Comisiei și președintele Iohannis, și pe acea zonă", a spus Mircea Geoană.

Fostul ministru de Extene afirmă că Jean-Claude Juncker i-a făcut un cadou pre-electoral președintelui Klaus Iohannis prin organizarea Summit-ului UE de la Sibiu, din 2019.

„Eu cred că și domnul Junker și PPE-ul i-au făcut un cadou pre-electoral președintelui Klaus Iohannis, prin organizarea Summit-ului UE de la Sibiu. Este înainte de alegerile prezidențiale, un moment foarte important pentru Klaus Iohannis”, a adăugat Geoană.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian afirmă că pacea nu trebuie să se facă între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, ci între șeful statului și Parlament.

„Regimul acesta oarecum semi-prezindențial a născut o grămadă de asimetrii și de excese din zona prezindențială și a născut niște personalități accentuate, mă refer la cei doi președinți, Băsescu și Iohannis, care au dus la situația în care ne aflăm. (…) Câtă vreme nu au exista condiții prealabile care să fie îndeplinite prin angajamente publice, nu putem anticipa că va fi o pace. Pacea nu se face între Dăncilă și Iohannis – pacea se face între Iohannis și Parlament", a afirmat liderul ALDE.