Evenimentul Zilei > Actualitate > Jumătate de milion de români sunt așteptați luna asta la Fisc
Jumătate de milion de români sunt așteptați luna asta la Fisc

Jumătate de milion de români sunt așteptați luna asta la Fisc

Au mai rămas două săptămâni până la 25 mai, termenul limită pentru depunerea declarației de venit pentru anul 2014.

Anul trecut, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit peste 500.000 de formulare 200 de la contribuabili. Asta înseamnă că 501.174 români și-au depus la administrația financiară de care aparțin declarația de venit pentru anul 2013, potrivit informațiilor transmise de ANAF la solicitarea EVZ.

Dintre aceștia, și-au depus formularul 200 cu declarațiile de venit pe 2013 în termenul legal 405.072 persoane, ne-au mai precizat reprezentanții Fiscului.

Formularul 200 se depune de către persoanele fizice care au obținut, anul trecut, venituri din activități independente, chirii, activități agricole, silvicultură și piscicultură, vânzarea de acțiuni sau vânzarea-cumpărarea de valută. Totodată, declarația de venit trebuie depusă și de către persoanele fizice autorizate și de către profesiile liberale (avocați, notari, medici, auditori financiari, consultanți fiscali, contabili, arhitecți etc.).

Atenție, în cazul în care aveți obligația depunerii declarației de venit pe anul trecut și nu o faceți până cel târziu 25 mai, veți plăti o amendă situată între 50 și 500 lei.