Judecătorul Gabriel Apostol, şeful Secţiei Penale de la Judecătoria Piteşti, este cercetat penal după ce pe numele său a fost depusă o plângere, magistratul fiind acuzat de lovire, distrugere şi furt între rude. Judecătorul Gabriel Apostol a fost, în cursul anului trecut, implicat în două incinte intens mediatizate. Astfel, în luna octombrie, magistratul a fost încătuşat de doi poliţişti, el susţinând că agenţii l-au bătut într-o benzinărie de pe autostrada Bucureşti – Piteşti.

Potrivit imaginilor prezentate de televiziuni, magistratul se adresează poliţiştilor cu apelativele ”miliţieni”, îi spune unuia dintre aceştia "tâmpit" şi îi ameninţă că vor fi daţi afară din Poliţie. Ulterior, poliţiştii implicaţi în incidentul petrecut în benzinărie au depus plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Piteşti împotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri şi sfidarea organelor judiciare.

Judecătorul violent

Potrivit agenţilor de Poliţie, magistratul Gabriel Apostol i-ar fi agresat verbal şi fizic după ce a intrat în local. Ei susţineau că judecătorul i-ar fi înjurat, i-ar fi tras de haine şi ar fi refuzat să se legitimeze. Două săptămâni mai târziu, la începutul lunii noiembrie, Gabriel Apostol a fost acuzat că ar fi provocat scandal la un magazin de bricolaj, pe motiv că s-ar fi enervat fiindcă a trebuit să aştepte. Un agent de pază de la magazinul respectiv a depus plângere împotriva magistratului pentru ameninţare.

Ulterior, el s-a înscris și participat la show-ul de televiziune MasterChef.