Judecătorii de la Tribunalul Bucuresti suspendă protestul. Când se reia activitatea

Judecătorii de la Tribunalul Bucuresti suspendă protestul. Când se reia activitatea Tribunalul București. Sursa foto: Arhiva EVZ

Judecătorii de la Tribunalul Bucuresti suspendă protestul. Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti, întrunită în şedinţa din 1 septembrie 2023, a decis, cu majoritate, reluarea activității de judecată.

Judecătorii de la Tribunalul Bucuresti suspendă protestul. Mai exact, judecători de la Tribunalul Bucureşti au hotărât suspendarea protestului pornit din cauza modificărilor la pensiile magistraților şi reluarea totală a activității.

Aşadar, Tribunalul Bucureşti a dispus, asemenea altor instante, suspendarea protestului declanșat în iunie din cauza modificărilor pe care Guvernul vrea sa le facă la pensiile magistraților şi reluarea totala a activității.

Încetarea protestului a fost votată vineri, 1 septembrie 2023, în Adunarea Generală a Judecătorilor convocată de președinta Tribunalului Bucuresti, Gabriela Rîşnoveanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spre deosebire de alte instanțe, suspendarea acțiunii de protest nu a fost hotărâtă în unanimitate, ci de majoritatea magistraților prezenți la Adunarea Generală. În acest sens, surse avizate au declarat pentru Lumea Justiției că s-au înregistrat 81 de voturi pentru oprirea protestului şi reluarea activității începând de luni, 4 septembrie 2023. În timp ce alte 54 de voturi au fost în sensul continuării protestului.

Judecătorii de la Tribunalul Bucuresti suspendă protestul. Anunțul Tribunalului Bucuresti

„Adunarea Generala a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti, întrunita în ședința din 1 septembrie 2023, la convocarea Președintelui Tribunalului Bucureşti, având pe ordinea de zi:

  • reevaluarea masurilor de protest adoptate prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti nr. 4/20.06.2023, având in vedere Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 467/02.08.2023, privind neconstitutionalitatea dispozitiilor art. I-IV, art. XIII alin. (5) si (6) si art. XV din legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal precum şi anexele 1-3 la acestea,
  • a hotărât, cu majoritate, reluarea activității de judecată începând cu data de 04.09.2023.
  • a hotărât, transmiterea unui comunicat către publicul larg.
  • se emite un comunicat de presă în sensul celor de mai sus”, se arată în comunicatul Tribunalului Bucureşti.

Reamintim că magistrații au hotărât, cu majoritate, adoptarea unei forme de protest faţă de parcursul procesului legislativ. Acesta constând în amânarea tuturor cauzelor pe o perioadă nedeterminată. Cu excepţia următoarelor cauze urgente. Decizia de suspendare a activităţii a fost luată şi de Adunările Generale ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi al parchetelor de pe lângă judecătoriile de sector.