Dosarul se rejudecă în prezent la aceeaşi instanţă, însă inculpatul lipsește, fiind, cel mai probabil, în afara granițelor României.

Detalii soluţie: „Decizia civilă nr.33. Admite recursul declarat de pârâta Ilieş Ariana Lăcrămioara, judecător în cadrul Tribunalului Cluj, împotriva Hotărârii nr.7J din 6 aprilie 2017, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.3/J/2017. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând cauza, respinge, ca neîntemeiată, acţiunea disciplinară formulată de reclamanta Inspecţia Judiciară. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 februarie 2018”, scrie muzicainstantelor.ro.

„In temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in ‘avertisment’ pentrusavarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza I din acelasi act normativ – ‘nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”, se mai arată în sursa citată.