Gheorghe Hagi a remarcat că fotbalul românesc nu ma face față nivelului din Vestul Europei și a povestit o întâmplare petrecută la partida jucată cu Red Bull Salzburg, în urmă cu doi ani. Jucătorii austrieci i-au ironizat pe omologii lor de la Viitorul, atunci când au aflat că sunt plătiți cu sume de 3-4 mii de euro lunar.

„Vorbind despre problemele financiare, Hagi a mai afirmat că echipa sa nu a reușit încă să atragă un sponsor principal care să-și facă reclamă pe tricourile fotbaliștilor.

Am dispărut de lângă ei, de lângă cei din Europa de Vest. Suntem acolo doar în hârtii și cu gândul. Important este să ne mișcăm noi, în țară. Să ne facem temele cum trebuie, să ne dorim să fim iar în Europa. Dacă tot ne-au dus acolo, să ajungem și noi lângă ei.

Pentru asta trebuie să ne organizăm bine, să ne dezvoltăm infrastructura și să avem bugete mari. Altfel nu merge! Ce să fac eu cu bugetul pe care îl am? În urmă cu doi ani am jucat cu Salzburg. Au vorbit jucătorii între ei și i-au întrebat pe ai mei ce salarii au și au zis că 3-4.000 de euro pe lună. «Păi, cu banii aștia îmi iau pantofi» le-au zis adversarii. Și cum să ne batem cu ei? Trebuie să ne trezim!

Viitorul nu are sponsor pe piept. Așa de cunoscut este Hagi, atât de bine face. Rușinică pentru mine! Este incredibil! Un club tânăr, care joacă fotbal, dă jucători și face performanță, dar nu are un sponsor!”, a spus Hagi.

Te-ar putea interesa și: