Eşecul de Stamford Bridge, din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, a venit în urma unui gol marcat de Didier Drogba, la singurul şut pe poartă al englezilor. De cealaltă parte, FC Barcelona a avut o posesie de 72% şi a şutat de 24 de ori spre poartă.
Lionel Messi nu a marcat şi a ajuns la şase meciuri fără gol împotriva formaţiei Chelsea.

"Ăsta e fotbalul", a spus Guardiola, după meci, adăugând: "Nu se pune problema dacă victoria e sau nu e corectă, însă vreau să o felicit pe Chelsea. Noi am câştiga toate meciurile dacă ar fi să ne luăm după posesia balonului, deoarece o ţinem mereu mai mult decât adversarii. Nu am reuşit să marcăm şi nu ne va fi uşor în al doilea meci."

"Ei vor ţine 10 oameni în defensivă, iar la Londra am aflat multe: sunt mai puternici decât noi, aleargă, aleargă, aleargă şi sar mai sus decât noi", a mai spus Guardiola.

Antrenorul formaţiei Chelsea Londra, italianul Roberto Di Matteo, care a fost numit în funcţie ca interimar după demiterea lui Andre Villas Boas, a obţinut aseară cea mai importantă victorie a carierei sale de pe banca tehnică, 1-0 cu FC Barcelona.

"Şansele la calificare sunt egale acum. Jucătorii mei au evoluat grozav. Avem un moral bun şi am muncit mult. Am reuşit să închidem spaţiile şi să facem un meci defensiv excelent. Barcelona a jucat ca şi cum ar fi avut 20 de jucători pe teren, însă băieţii nu i-au lăsat să treacă şi să înscrie", a spus fostul mijlocaş al "albaştrilor".