72 de deputate britanice – din tot spectrul politic – au scris o scrisoare lui Meghan Markle, soţia principelui Harry, pentru a exprima solidaritatea lor privind „tonurile coloniale învechite” pe care presa engleză i le aplică ei şi familiei regale.

„Ca femei parlamentare, din tot spectrul politic, dorim să exprimăm solidaritatea noastră pentru Domnia Voastră, pentru luarea de atitudine faţă de unele articole din presă, adesea derutante şi de prost gust, cu poveşti tipărite în numeroase publicaţii privindu-vă, personajul pe care-l reprezentaţi şi familia Dumneavoastră”, se citeşte în scrisoare.

„În numeroase ocazii, povestioarele şi titlurile reprezintă o invazie în viaţa Dvs. privată şi încearcă sa atace personalitatea Dvs. fără motive concrete, este părerea noastră”, continuă deputatele britanice. Apoi, definesc unele articole ca fiind „de modă veche”, cu „amprente coloniale care nu pot fi lăsate necombătute„.

La începutul acestei luni, Markle a început acțiunile legale împotriva unui ziar ca răspuns la ceea ce cuplul a catalogat drept „intimidare” de unele secțiuni ale presei britanice. La vremea respectivă, Harry a spus că modul în care ziarele îi tratau soția de origine americană amintește de abordarea lor față de mama sa, prințesa Diana. Cuplul, care are un copil de cinci luni, a vorbit despre presiunea unei atenții intense a mass-media într-un documentar recent.

Markle, fostă actriță, a spus că prietenii britanici au avertizat-o despre ziarele tabloide când l-a cunoscut pentru prima dată pe Harry. „Nu am crezut niciodată că acest lucru va fi ușor, dar am crezut că va fi corect și asta este partea care e cu adevărat greu de reconciliat”, a spus ea.

Deputatul Holly Lynch a organizat și a publicat scrisoarea, care a fost semnată de 72 dintre colegii săi membri ai Parlamentului, informează 10daily.

Te-ar putea interesa și: