Estimările arată că încasările vor depăşi 800 de milioane astăzi şi că, în cele din urmă, ar putea ajunge la aproape 900 de milioane de dolari la nivel mondial.
„Hollywood Reporter” scrie că thriller-ul de categoria R „Joker” – la care nu au acces tinerii sub 17 ani neînsoţiţi – a totalizat încasări de peste 258 de milioane de dolari în America de Nord şi aproape 530 de milioane, în cinematografele din restul ţărilor în care a rulat. Pelicula “Joker” a avut premiera la 31 august, în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, unde a fost recompensată cu marele premiu, Leul de Aur, şi este cotată cu şanse mari la următor sezon al premiilor Oscar.
Bazat pe personajul negativ din seria DC Comics, filmul „Joker” este regizat de Todd Phillips şi îl are pe actorul Joaquin Phoenix în rolul principal. Filmul urmăreşte parcursul lui Arthur Fleck – o persoană cu afecţiuni psihice care eşuează în cariera de comediant şi se transformă în clovnul criminal Joker, inamicul lui Batman.
„Joker” a devenit subiectul unor controverse majore în Statele Unite. Înainte de a fi lansat pe marile ecrane, criticii şi-au exprimat îngrijorarea că filmul ar putea incita la violenţă, invocând empatia cu care regizorul Todd Phillips şi-ar trata eroul. Reprezentanţii companiei Warner Bros. au răspuns că „nici personajul ficţional Joker, nici filmul nu susţin în niciun fel violenţa reală” şi că nu a fost intenţia filmului, a celor care l-au realizat sau a studioului de a prezenta acest personaj „ca pe un erou”, potrivit Rador.