Evenimentul Zilei > International > Joe Biden: Rușii vor să se amestece din nou în alegerile prezidențiale
Joe Biden: Rușii vor să se amestece din nou în alegerile prezidențiale

Joe Biden: Rușii vor să se amestece din nou în alegerile prezidențiale

Rusia va avea de plătit „un preț real” dacă voi ajunge la Casa Albă, a declarat rivalul lui Donald Trump la alegerile din noiembrie.

Joe Biden, care poartă culorile Partidului Democrat în fața republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite, a afirmat, vineri, că primește informații de la serviciile secrete americane prin care este informat că Rusia continuă să încerce să se amestece în scrutinul din luna noiembrie.

China ar avea și ea activități „menite să ne facă să ne pierdem încrederea în rezultatul” alegerilor din 2020, a adăugat Joe Biden, în cadrul unui eveniment organizat online pentru a strânge fonduri pentru campania sa.

„Știam deja asta deja din experiență și vă pot garanta că suntem siguri pentru că primim informații. Rușii încearcă din nou să discrediteze procesele noastre electorale. Este un fapt”, a spus Biden.

Candidatul democraților a mai spus că, dacă Rusia va continua să încerce să intervină în alegeri, va exista „un preț real de plătit”, dacă va câștiga împotriva lui Donald Trump.

Nu se știe deocamdată când Joe Biden a început să primească informații de la serviciile secrete americane, dar acest fapt este normal pentru candidații prezidențiali ai partidelor majore. Echipa sa de campanie nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, scrie Boursorama.

Potrivit tradiției americane, candidatul la președinție din partea principalului partid de opoziție primește rapoarte ale serviciilor de informații chiar înainte de alegeri, așa încât să fie pe deplin pregătit în cazul în care iese învingător, scrie Europa Liberă.

Comunitatea serviciilor de informații americane a ajuns la concluzia că Moscova s-a amestecat în alegerile din 2016 pentru a-l ajuta pe actualul președinte Donald Trump să le câștige.

Rusia a dezmințit acuzația, iar Trump a descris drept „farse” investigațiile care au căutat să stabilească dacă a avut înțelegeri secrete cu Kremlinul.

Joe Biden a mai spus că și China desfășoară activități pentru a diminua încrederea în rezultatul alegerilor prezidențiale americane din noiembrie.

Casa Albă nu a comentat deocamdată aceste declarații.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: