Evenimentul Zilei > International > Joe Biden pune frână retragerii trupelor SUA din Germania
Joe Biden pune frână retragerii trupelor SUA din Germania

Joe Biden pune frână retragerii trupelor SUA din Germania

De așteptat, nu a durat mult până când administrația Biden a început să frâneze retragerile militare americane comandate de Trump în ultimele două luni ale președinției sale. În special din Germania, Irak și Afganistan.

Joe Biden pune frână retragerii trupelor SUA din Germania. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat angajamentul de a stabili legături mai strânse cu aliatul NATO, Germania.

Berlinul a avut relații tensionate sub administrația Trump. Lloyd Austin a sugerat ca planul de retragere a 12.000 de soldați americani din Germania să fie supus discuțiilor.

Într-o convorbire telefonică cu omologul său german, Annegret Kramp-Karrenbauer, Austin „și-a exprimat recunoștința față de Germania pentru că a continuat să servească ca gazdă formidabilă pentru forțele SUA”.

Și și-a exprimat dorința de a „continua dialogul cu privire la postura forțelor SUA în Germania”, scrie military.com.

El a căutat, de asemenea, „să consolideze valoarea pe care SUA o acordă relației de apărare bilaterală cu unul dintre cei mai apropiați aliați ai noștri din NATO”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

Apelul telefonic este ultimul semn al intenției administrației Biden de a inversa politicile fostului președinte Donald Trump.

Care a pus în repetate rânduri la îndoială valoarea NATO pentru SUA și și-a îndemnat aliații să aloce mai mulți bani pentru apărare.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE