Joe Biden pune frână retragerii trupelor SUA din Germania. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat angajamentul de a stabili legături mai strânse cu aliatul NATO, Germania.

Berlinul a avut relații tensionate sub administrația Trump. Lloyd Austin a sugerat ca planul de retragere a 12.000 de soldați americani din Germania să fie supus discuțiilor.

Într-o convorbire telefonică cu omologul său german, Annegret Kramp-Karrenbauer, Austin „și-a exprimat recunoștința față de Germania pentru că a continuat să servească ca gazdă formidabilă pentru forțele SUA”.

Și și-a exprimat dorința de a „continua dialogul cu privire la postura forțelor SUA în Germania”, scrie military.com.

El a căutat, de asemenea, „să consolideze valoarea pe care SUA o acordă relației de apărare bilaterală cu unul dintre cei mai apropiați aliați ai noștri din NATO”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

Apelul telefonic este ultimul semn al intenției administrației Biden de a inversa politicile fostului președinte Donald Trump.

Care a pus în repetate rânduri la îndoială valoarea NATO pentru SUA și și-a îndemnat aliații să aloce mai mulți bani pentru apărare.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE