Evenimentul ZileiInternationalJoe Biden a promis să înlocuiască parcul auto al guvernului SUA cu vehicule electrice

Joe Biden a promis să înlocuiască parcul auto al guvernului SUA cu vehicule electrice

Joe Biden a promis să înlocuiască parcul auto al guvernului SUA cu vehicule electrice
REUTERS. Președintele Joe Biden a promis luni să înlocuiască parcul auto al guvernului SUA, de aproximativ 650.000 de vehicule, cu modele electrice, în condiţiile în care noua administrație își îndreaptă atenția către energia curată.

„Guvernul federal deține, de asemenea, o flotă enormă de vehicule, pe care le vom înlocui cu vehicule electrice curate fabricate chiar aici în America, fabricate de muncitori americani”, a declarat dl Biden, luni.

Joe Biden a criticat regulile existente care permit vehiculelor să fie considerate fabricate în SUA atunci când sunt achiziționate de guvernul SUA, chiar dacă au componente non-americane semnificative. El a spus că va remedia „lacunele” care permit fabricarea în străinătate a unor piese-cheie precum motoare, oțel și sticlă pentru vehicule considerate a fi fabricate în SUA. Înlocuirea parcului auto ar putea costa aproape 20 de miliarde de dolari.

Până în 2019, guvernul SUA deținea 645.000 de vehicule care au parcurs 4,5 miliarde de mile consumând 375 de milioane de litri de benzină și motorină, potrivit Administrației Serviciilor Generale (GSA). Guvernul SUA a cheltuit 4,4 miliarde de dolari pentru costurile federale ale vehiculelor în 2019, a comunicat GSA. Din vehiculele guvernului SUA, doar 3.215 erau vehicule electrice până în iulie 2020, a adăugat GSA.

În timpul campaniei, preşedintele Biden a promis că „îşi va lua un angajament federal major de a cumpăra vehicule curate pentru flotele federale, de stat, tribale, poștale și locale”. El a promis, de asemenea, să creeze 1 milion de noi locuri de muncă în „industria auto americană, lanțurile de aprovizionare auto autohtone și infrastructura auto, de la piese şi materiale până la stații de încărcare a vehiculelor electrice”. DL Biden a promis să construiască 550.000 de stații de încărcare EV și să cheltuiască mai mult în cercetarea energiei curate. (Rador)


Accesează: