Evenimentul Zilei > Politica > Jocul UDMR după ieșirea ALDE de la guvernare
Jocul UDMR după ieșirea ALDE de la guvernare

Jocul UDMR după ieșirea ALDE de la guvernare

Senatoarea liberală Alina Gorghiu a vorbit, luni seara, după ce ALDE a anunțat că iese de la guvernare, că se ivește oportunitatea unui dialog cu UDMR și că ea este optimistă în ceea ce privește reacția politicienilor maghiari.

Gorghiu apreciază că UDMR a fost mereu o formațiune echilibrată și că în Parlament s-a opus în câteva rânduri deciziilor și propunerilor venite din partea PSD.

„Sunt optimistă că niște discuții echilibrate, așezate, pornind de la nevoia de a depăși această criză politică, vor duce la rezultate pozitive, nu doar cu colegii din UDMR, ci și cu colegii din alte partide”, a afirmat Gorghiu la Digi24.

S-a dovedit că are fler deoarece liderul deputaților UDMR Korodi Attila declara la un alt post de televiziune că uniunea va vota moțiunea de cenzură și este dispusă la dialog pentru intrarea la guvernare.

În altă ordine de idei, Alina Gorghiu apreciază că soluția Mircea Diaconu-prezidențiabil susținut de ALDE și Pro România este un compromis sub care liderii celor două formațiuni încearcă să-și ascundă eșecul pe care l-ar fi avut la alegerile prezidențiale cu candidatul propriu.

„Mircea Diaconu e o soluție de compromis, pentru a-și scăpa cojocul după alegerile prezidențiale. Nu cred că Tăriceanu ar fi avut vreun succes de răsunet la aceste alegeri”, a afirmat Gorghiu.

Un alt liberal, deputatul Florin Roman a declarat că formațiunea a început pregătirile: și pentru moțiunea de cenzură și pentru guvernare.