Adresându-se Consiliului de Securitate al ONU în cursul unei dezbateri pe acest dosar, Zerrougui a făcut referire la recrutarea de copii-soldaţi de către ”miliţii aliate guvernului irakian” şi care luptă împotriva SI.

''Jihadiştii folosesc băieţi în vârstă de abia 13 ani pentru a transporta arme, pentru a păzi locuri strategice şi pentru a aresta civili. Alţi copii participă la atentate sinucigaşe”, a declarat ea, menţionând că ”numeroşi copii” au fost arestaţi de guvernul irakian în luna iulie şi de atunci nu se cunoaşte locul detenţiei.

”Sunt consternată de dispreţul total pentru viaţa umană de care a dat dovadă Statul Islamic în cursul avansării rapide în Siria şi Irak”, a declarat Zerrougui, potrivit Agerpres.

Organizaţia Statul Islamic, care a cucerit vaste teritorii la graniţa dintre Siria şi Irak, figurează din 2011 pe o listă neagră a ONU mai ales din cauza atacurilor împotriva unor şcoli.

”Cel puţin 244 de şcoli, între care 75 de şcoli ale UNRWA (Agenţia ONU de asistenţă pentru refugiaţii palestinieni), au fost supuse tirurilor forţelor armate israeliene, care au utilizat o şcoală ca bază militară”, a mai afirmat ea.