Ioan Cârpaci a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită unui polițist local anul trecut, la mijlocul lunii august. ”Cârpaci a încercat, în vara anului trecut, să mituiască un polițist. Acesta s-a prezentat în august 2014 la sediul Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara, în biroul agentului T.B. F. , căruia i-a oferit suma de 50 de euro pentru ca acesta să nu mai continue demersurile necesare, respectiv pentru a nu proceda la sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la faptul că numita A. M. L. ar fi realizat lucrări la o construcţie considerată monument istoric, fără a deţine autorizaţie în acest sens”, transmite prim-procurorul Ioan Bâc de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

În fapt, este vorba de un imobil de pe strada Colonel Enescu nr. 12 din Timișoara. Aici Cârpacii au demolat fără autorizație și tot așa au început să construiască un gard la un imobil aflat în zona de protecție a monumentelor. Pentru că polițiștii locali au constatat ilegalitățile și au vurt să aplice o amendă, rromii s-au gândit s rezolve cazul ”elegant” cu 50 de euro.

În ciuda evidențelor, oamenii legii au vut nevoie de mai mult de un an de zile pentru a punea face dosarul cu care să îl trimită în judecată, abia acum, pe Ioan Cârpaci. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

La o stradă distanță, Pipi Cârpaci a evacuat, anul trecut, o secție a Spitalului de Copii.

Reamintim că în zona respectivă, situată în centrul Timișoarei, clanul Cârpaci deține mai multe imobile. Tot anul trecut un alt personaj important al clanului, Vladimir Cârpaci, zis Pipi, a evacuat secția de Pneumologie și TBC a Spitalului de Copii din Timișoara, punând instituția  și municipalitatea într-o situație extrem de dificilă. (Sursa foto: Timișoreni.ro)

 

 

Te-ar putea interesa și: