Evenimentul Zilei > Monden > Jay-Z a plătit cauţiunile manifestanţilor de la Ferguson şi Baltimore
Jay-Z a plătit cauţiunile manifestanţilor de la Ferguson şi Baltimore

Jay-Z a plătit cauţiunile manifestanţilor de la Ferguson şi Baltimore

Protestele violente au avut loc în diferite locuri din Statele Unite după moartea lui Michael Brown, în august 2014, la Ferguson, şi după mai multe acţiuni ale poliţiei care au dus la moartea unor tineri de culoare.

“Când aveam nevoie de bani pentru cauţiunile manifestanţilor de la Baltimore, apelam la Jay, cum o făcusem şi pentru Ferguson, şi el îmi transfera zeci de mii”, a spus Dream Hampton, scriitoare şi militantă care a lucrat la memoriile lui Jay-Z, “Decoded”, publicate în 2010. Dezvăluirile au fost făcute într-o serie de mesaje postate pe Twitter şi apoi şterse, dar preluate de revista specializată în hip-hop Complex, transmite AFP.

Rapperul american Jay-Z ar fi plătit cauţiunile mai multor manifestanţi arestaţi în Statele Unite la protestele împotriva violenţelor comise de poliţişti asupra unor persoane de culoare la Ferguson şi Baltimore, informeaza Agerpres.

Hampton a adăugat că Jay-Z şi soţia lui, Beyonce, au semnat “un cec mare” pentru susţinerea mişcării “Black Lives Matter” (Vieţile negrilor contează). A fost unul din cele mai des scandate sloganuri în timpul manifestaţiilor din cele două oraşe americane.