Japonia, zguduită de un cutremur puternic. Ce magnitudine a avut seismul

Japonia, zguduită de un cutremur puternic. Ce magnitudine a avut seismul Sursa foto: Albund | Dreamstime.com

Un cutremur puternic a zguduit din nou Japonia, în cursul zilei de miercuri. Potrivit informațiilor furnizate de Institutul American de Geofizică (USGS) adâncimea seismului a fost de 25,7 kilometri.

Cutremurul a avut o magnitudine de 6,3 grade de scara Richter și a avut loc la ora locală 23.14, adică 17.14, ora României.

Cutremur de 6,3 grade în Japonia

Conform Agenției Meteorologice din Japonia, epicentrul cutremurului a fost localizat în strâmtoarea Bungo, care separă insulele japoneze Kyushu și Shikoku. Cu toate că seismul a avut o intensitate semnificativă, nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

De asemenea, epicentrul acestui cutremur s-a situat la aproximativ 17 km vest-sud-vest de Uwajima, un oraș cu aproximativ 70.000 de locuitori, situat în prefectura Ehime, potrivit News.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cutremur de 6,6 grade în Japonia

Cutremur. Sursa foto: dreamstime.com

Japonia și Taiwan, lovite de cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani

Amintim că la începutul acestei luni, un cutremur extrem de puternic, cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs în apropiere de Taiwan, chiar înainte de ora 00.00 GMT, provocând avertismente de tsunami în Taiwan, precum şi în insulele de lângă Japonia, Okinawa şi în Filipine.

„Cutremurul este „cel mai puternic din ultimii 25 de ani de pe insulă”, a declarat atunci directorul Centrului seismologic din Taipei, Wu Chien-fu.

„Cutremurul este aproape de coastă şi puţin adânc. A fost resimţit pe întreg teritoriul Taiwanului şi în insulele învecinate.

Este cel mai puternic din ultimii 25 de ani, de la cutremurul din 1999”, a declarat Wu. Acesta s-a referit la cutremurul cu magnitudinea de 7,6 grade, soldat cu moartea a 2.400 de persoane în septembrie 1999.

 tsunami

Sursa foto: Pixabay

Ca urmare a seismului, două clădiri din Hualien, Taiwan, un oraș situat în apropierea epicentrului cutremurului, s-au prăbușit.

Agenția de Meteorologie din Japonia (JMA) a estimat magnitudinea acestui cutremur la 7,5 grade, în timp ce Agenția Americană USGS a raportat 7,4 grade, iar Agenția de Meteorologie din Taiwan (CWA) a înregistrat o magnitudine de 7,2 grade.