Evenimentul Zilei > International > Japonia a încercat să ascundă adevărul în legătură cu dezastrul nuclear de la Fukushima
Japonia a încercat să ascundă adevărul în legătură cu dezastrul nuclear de la Fukushima

Japonia a încercat să ascundă adevărul în legătură cu dezastrul nuclear de la Fukushima

Autoritățile din Tara Soarelui Răsare au încercat să ascundă adevăratul dezastru produs de accidentul de la Fukushima. Spre deosebire de Cernobîl, unde reactoarele avariate au fost "îmbrăcate" într-un sarcofag de beton, la Fukushima fundaţia este şi acum fisurată, apa de răcire a combustibilului nuclear infiltrându-se în pânza freatică şi mai departe ajungând în ocean.

Potrivit unor estimări, citate de Capital, cantitatea de cesiu-137 radioactiv care a fost eliberat în aer în urma dezastrului nuclear de la Fukushima este egală cu cea a 168 de bombe atomice de tipul celeia ce a fost folosită la Hiroshima.

Agenţia pentru Securitate Nucleară şi Industrială din Japonia a declarat că evenimentul de la Fukushima, considerat cea mai gravă criză nucleară din ultimii 25 de ani, a eliberat în aer 15% din radiaţia care a pătruns în atmosferă în urma accidentului din 1986 de la Cernobîl.