Evenimentul Zilei > International > Japonia: 20 de persoane rănite și zeci de mii evacuate din cauza taifunul Goni
Japonia: 20 de persoane rănite și zeci de mii evacuate din cauza taifunul Goni

Japonia: 20 de persoane rănite și zeci de mii evacuate din cauza taifunul Goni

Marţi, regiunea de sud-vest a Japoniei a fost lovită de taifunul Goni şi peste 20 de persoane au fost rănite şi alte zeci de mii au fost evacuate. Traficul a fost întrerupt şi mai multe locuinţe au fost afectate.

Taifunul Goni a provocat numeroase pagube în insula Kyushu, din Japoniei. Traficul a fost întrerupt şi mai mai multe case, magazine şi maşini au fost avariate. În plus, zeci de mii de persoane au fost evacuate din locuinţele lor din cauza avertizărilor meterorologice privitoare la alunecări de teren şi la creşterea nivelului apelor, informează agenţia DPA, citată de Mediafax.

Aproximativ 250 de zboruri şi zeci de curse feroviare au fost anulate în cursul zilei de marţi, în timp ce sute de mii de gospodării au rămas fără electricitate,  în sud-vestul Japoniei şi în insula Okinawa, din sud-est, conform televiziunii publice japoneze NHK.

Taifunul Goni ajunsese, luni, deasupra Mării Japoniei şi s-a deplasat cu o viteză de 35 km/h spre oraşul Arao din insula Kyushu. Taifunul Goni s-a deplasat dinspre insulele Filipine. Acolo, după trei zile de ploi continue, cel puţin 15 persoane au murit şi alte câteva sunt date dispărute.