Evenimentul ZileiJustitieJandarmii i-au învinuit pe unionişti pentru incidentele de sâmbătă. Raportul ajunge la MAI

Jandarmii i-au învinuit pe unionişti pentru incidentele de sâmbătă. Raportul ajunge la MAI

Jandarmii i-au învinuit pe unionişti pentru incidentele de sâmbătă. Raportul ajunge la MAI
Jandarmii i-au învinuit pe unionişti pentru incidentele de sâmbătă.

Incidentele de sâmbătă, de la manifestaţia organizată de unionişti în Piaţa Victoriei şi în urma cărora au fost ridicaţi cinci participanţi, au fost explicate de reprezentantul Jandarmeriei,  Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache

Acesta a declarat pentru News.ro, că manifestanţii au fost opriţi să intre pe Calea Victoriei pentru că nu aveau autorizaţie să meargă pe acel traseu. Se pare că autorizaţia pentru manifestaţie era eliberată pentru traseul Unirii, Hanul lui Manuc, Piaţa Universităţii, Piaţa Română, Piaţa Victoriei, fără revenire în Piaţa Universităţii.

În legătură cu aceste evenimente a fost elaborat şi un raport care a ajuns la ministrul Afacerilor Interne. În continuare, Dragoş Tudorache va prezenta luni, la ora 15:00, toate concluziile.

Ministrul Afacerilor Interne a promis măsuri în situaţia în care au fost abuzuri în timpul intervenţiei jandarmilor.

La marşul organizat sâmbătă de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, au participat aproximativ 2.500 de oameni. 

Incidentele de la Piaţa Victoriei au izbucnit când manifestanţii au vrut să intre pe Calea Victoriei, dar nu au fost lăsaţi. Atunci, unii dintre protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii. În urma celor întâmplate, cinci manifestanţi au fost scoşi de jandarmi din mulţime şi duşi la secţia de poliţie pentru a fi legitimaţi. Ulterior, patru dintre aceştia au fost amendaţi cu 3.000 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, cu intenţia de tulburare a adunării publice.

 

 


Accesează: