Boc, în vizită la jandarmul rănit grav în Piața Universității: „Cărămizile nu sunt soluția. Viața nu poate fi reparată”

Boc, în vizită la jandarmul rănit grav în Piața Universității: „Cărămizile nu sunt soluția. Viața nu poate fi reparată”

Premierul Emil Boc a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală pentru a-l vizita pe jandarmul Coroboianu Virgil rănit grav aseară, în timpul manifestațiilor din Piața Universității. El a declarat că starea jandarmului este relativ stabilă și că singura cale pentru a rezolva actele de violență este dialogul.

UPDATE 4. Medicul Bogdan Chiuariu, de la Spitalul Floreasca, a declarat și el că starea pacientului este stabilă: „ A fost operat aseară, în jurul orelor 23.00. Are un mic hematom și vom face o reevaluare mâine. Nu există un risc imediat. Vorbește, este conștient, se alimentează. O să vedem mâine, îl mai ținem o zi sau îl externăm”. UPDATE 3. Jandarmul i-a povestit premierului că a fost lovit în cap cu o bordură și că a fost felicitat de către acesta pentru faptul că și-a făcut datoria. La rândul său, Emil Boc a declarat că Virgil Coroboianu se află într-o stare relativ stabilă. Cât despre violențele care au avut loc aseară în Piața Universității, Emil Boc a spus: „Dialogul este singura cale de rezolvare a acestora și nu cărămizile aruncate în stânga și în dreapta. Orice se poate repara, mai puțin viața” UPDATE 2: Prim-ministrul a ajuns la Floreasca. Jandarmul internat este plutonierul Coroboianu Virgil, iar din raportul centrului medical rezultă ca are o plagă contuză intersprâncenară. UPDATE 1: Unul dintre liderii galeriei Dinamo, Mihnea Ionescu, a declarat la Realitatea TV că "suporterii au şi ei dreptul la o opinie politică": "Am şi eu ca foarte mulţi nemulţumiri. Să nu credeţi că oamenii aceia au răspuns unei chemări de pe Facebook, oamenii ăia erau în treceri, e totuşi vacanţă, oamenii ăia au venit" Jandarmeria a prezentat datele mitingului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, trei jandarmi care au participat la mitingul de ieri din București au fost internați în spital, după ce au fost loviți cu bucăți de pavaj sau obiecte contondente. Astfel că, reprezentanţii Jandarmeriei au confirmat informaţiile obţinute de EVZ, potrivit cărora unul dintre cei trei jandarmi, plutonierul Virgil Coroboianu, este în stare critică. Ieri au fost aplicate în jur de 50 de sancțiuni contravenționale la nivel național. Potrivit Jandarmeriei, în Capitală totul ar fi pornit de la aproximativ 10 - 15 persoane care s-au adunat în Piața Universității. 16 persoane au fost sancționate pentru tulburarea liniștii publice.

Colonelul Aurel Moise: „Din partea noastră au acționat aproximativ 900 de jandarmi. Județul Bacău este singura localitate din țară unde manifestanții au solicitat și au obținut aprobare din partea primăriei pentru a organiza un miting. Din păcate, în Piața Universității, în jurul orei 20.00 și-au făcut apariția și niște grupe compacte, identificate ca fiind grupuri de suporteri ai echipelor Dinamo și Steaua. Au fost identificați și dintre liderii acestor galerii: Tararache, Țintă și alții” „Foarte mulți dintre participanții la manifestație, când au văzut că lucrurile au început să degenereze, au plecat. Au rămas în Piața Universității foarte mulți tineri și aceste grupuri compacte ale celor două echipe de fotbal”

„Din păcate, au fost persoane rănite și din partea jandarmilor, dar și din partea civililor. Aș vrea să scot în evidență faptul că și acești trei jandarmi au și ei familii, copii și aceleași probleme pe care le au cetățenii, însă au făcut un jurământ să mențină ordinea publică și liniștea”

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cursul incidentelor de aseară persoane civile au aruncat cu tot ce au avut la îndemână, cu pietre, cu coșurile de gunoi, obiecte contondente. Este păcat că se ajunge la astfel de situații. Facem un apel la toți cetățenii ca pe viitor manifestațiile să le organizeze potrivit legii, în condiții de normalitate”

„Au fost sancționate mai multe persoane și cunoscuți ca membri ai galeriilor celor două echipe de fotbal”.  Iată o parte dintre cei sancționați:

Ilie Cornel - a mai fost sancționat pentru tulburarea liniștii publice; Baciu Mihai - trei sancțiuni pentru tulburarea liniștii publice; Rădescu Eugeniu - amendat pentru provocare și participare la scandal Regizorul Remus Achim a realizat un film în care prezintă cum s-a transformat o acțiune spontană și pașnică într-o manifestație cu violențe. <iframe src="http://www.youtube.com/embed/vDBHjz_r3Mo" frameborder="0" height="315" width="633"></iframe>

Într-un alt film este surprins un jandarm care le cere oamenilor să părăsească Piața Universității.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/C66mLz170Pk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>