Evenimentul Zilei > International > James Mattis îşi pregăteşte Exit-ul de la Pentagon?
James Mattis îşi pregăteşte Exit-ul de la Pentagon?

James Mattis îşi pregăteşte Exit-ul de la Pentagon?

Donald Trump a declarat că nu știe dacă Secretarul Apărării, James Mattis, intenționează să renunțe la postul său, dar că îl consideră „un fel de democrat”.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pe care l-a dat pentru emisiunea „60 de minutes”, de la CBS, transmite Reuters.

„Este posibil ca Mattis să intenţioneze să plece (…) Cred că el este un fel de democrat, dacă doriţi să aflaţi adevărul. Dar generalul Mattis este un tip de treabă. Ne înţelegem foarte bine. S-ar putea să plece. La un moment dat, toată lumea pleacă. Toată lumea. Asta este Washingtonul”, a spus Trump în interviul dat joi postului CBS.

Întrebat despre frecventele schimbări în rândul oficialilor administraţiei sale, fapt ce ar sugera o situaţie de ‚haos’ la Casa Albă, Trump nu a împărtăşit acest punct de vedere. „Este fals, complet fals”, a asigurat el, înainte de a menţiona că „şi alţii vor pleca”. „În prezent, reorganizez lucrurile şi am dreptul (…) Cred că avem un guvern fantastic. Nu sunt mulţumit de unele persoane (…) Şi sunt mai mult decât încântat de altele”, a explicat liderul de la Donald Trump.

General în retragere, James Mattis evită de obicei orice discuţie despre relaţiile sale cu Trump şi nu se fereşte să critice jurnaliştii care vorbesc despre divergenţele pe care el le-ar avea cu preşedintele. Întrebat luna trecută despre informaţiile care vorbeau despre retragerea sa din fruntea Pentagonului, Mattis a spus: „Nu le-aș lua în serios deloc”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: