Evenimentul Zilei > International > Jair Bolsonaro are o nouă ţintă. Este Greta Thunberg, pe care o face „mucoasă”
Jair Bolsonaro are o nouă ţintă. Este Greta Thunberg, pe care o face „mucoasă”

Jair Bolsonaro are o nouă ţintă. Este Greta Thunberg, pe care o face „mucoasă”

Jair Bolsonaro pare să-şi fixat o altă ţintă a furiei sale. După Leonardo DiCaprio sau Brigitte Macron extremistul de dreapta a atacat-o pe Greta Thunberg.

Ieri a spus că adolcescenta activistă suedeză este „o puştoaică, o mucoasă”. El a recţionat la declaraţia Gretei care a condamnat  uciderea a doi locuitori ai Amazoniei. „Greta a spus că cei doi amazonieni au murit fiindcă au apărat Amazonia”, a afirmat şeful statului într-o conferinţă de presă ţinută în aer liber, în afara reşedinţei sale din capitala Brasilia.

„E impresionat să vezi câtă importanţă acordă presa unei puştoaice, unei mucoase”

Cunoscută pentru temperamentul său foarte aprig, Greta Thunberg, 16 ani, nu a ezitat să răspundă provocării.
„Este ruşinos că lumea priveşte în tăcere toate astea”,

Duminică, în lupta sa împotriva încălzirii golbale, a condmnat pe reţelele de socializare asasinarea a doi indigeni din tribul Guajajara împuşcaţi în statul Maranhao (N-E). Un alt lider indigen, a fost împuşcat în aceeaşi regiune în urmă cu o lună. „Popoarele indigene sunt literalmente ucise în timp ce încearcă să combată despăduririle ilegale. Iar aceasta, continuă fără oprire. Este ruşinos că lumea priveşte tăcută cele ce se întâmplă”, a scris suedeza pe Twitter.

Ieri, Bolsonaro, a declarat că „Orice moarte este îngrijorătoare” şi a asigurat că guvernul său este „împotriva despăduririlor ilegale”. Dar preşedintele brazilian, cunoscut drept un climatosceptic, este mereu obiectul criticilor în privinţa activiştilor ambientali, mai ales din cauza intenţiei sale de a permite activităţi extractive pe teritoriile idigene. El a atacat titlurile ziarelor că au pus în prim-plan cu ostentaţie declanşarea incendiilor din pricina sa,  relatează LePoint.