Evenimentul Zilei > Actualitate > Jafuri în serie! Hoții sunt în libertate. Iarăși au dat lovitura
Jafuri în serie! Hoții sunt în libertate. Iarăși au dat lovitura

Jafuri în serie! Hoții sunt în libertate. Iarăși au dat lovitura

O serie de jafuri în serie nu poate fi stopată de Poliția Română. Ultima lovitură i-a șocat pe localnici

La primele ore ale diminții de marți, localnicii din comuna Tulucești, județul Galați au fost trezit de o explozie puternică.

În fapt, un bancomat al CEC Bank a sărit în aer.

Este a șaptea lovitură data, în același mod, de spărgători de bancomate care au dat și lovitura în orașul Otopeni, județul Ilfov, au precizat, pentru evz.ro, surse judiciare.


Spărgătorii de bancomate au dat o nouă lovitură. Explozia devastatoare care a cutremurat Otopeniul

Cel mai tare spărgător de bancomate a fost arestat! Este un român și a terorizat Irlanda


Oficial, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați au precizat:

„La data de 15.09.2020, în jurul orei 04.00 I.P.J. Galați a fost sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Tulucești, județul Galați, bancomatul, aparținând unei unități bancare, din incinta unei societăți comerciale, prezintă urme de distrugere”.

 

De asemenea, arată oficialii IPJ Galați, „polițiștii ajunși la scurt timp la fața locului au constatat faptul că persoane necunoscute, ar fi forțat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat”.

 

„În urma deflagrației, partea din spate a bancomatului a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani”, a mai precizat IPJ Galați.

 

În acest caz a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Furt calificat”, faptă prevăzută și pedepsită de art.229 Cod Penal, de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

 

Acesta este cel de-al șaptelea caz de jaf la un bancomat prin metoda exploziei controlate. Precedentul a fost înregistrat în Otopeni.

Trei suspecți sunt căutați, acum, de Poliția Română.

Martorii treziți din somn de bubuitura puternică au declaratancheetatorilor că i-au văzut pe hoți cum adunau bani de pe jos.

 

Din primele date ale anchetatorilor reiese că hoții urmăresc programul de alimentare a bancomatelor și, pe urmă, dau lovitura. Așa s-ar fi întâmplat și în comuna Tulucești.

 

Autoritățile spun că hoții au acționat la pont, pentru că luni bancomatul a fost alimentat cu o sumă mare de bani.

Banii furați erau destinați pensiilor oamenilor din localitate.

 

Săptămâna trecută, alte două bancomate au fost aruncate în aer, prin aceeași metodă, în orașul Otopeni. Fațada clădirii unde erau aparatele a fost distrusă.

La scurt timp, hoții au încercat să spargă un bancomat în localitatea Lieşti, judeţul Galaţi.

IPJ Galaţi a transmis că, vineri, în jurul orei 4.00, Secţia 3 Poliţie Rurală Lieşti a fost sesizată prin 112 de către un angajat de la o agenţie bancară din comuna Lieşti, cu privire la faptul că a fost declanşată alarma din interiorul agenţiei. Ajunşi la faţa locului. Poliţiştii au constatat faptul că persoane necunoscute au încercat forţarea mecanică a fantei de eliberare a bancnotelor de la bancomatul amplasat la sediul acestei agenţiei bancare din comuna Lieşti, judeţul Galaţi iar apoi au incendiat această fantă.

„Nu au fost descoperite în zonă sau în apropierea bancomatului substanţe explozive sau detonante”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, agent şef principal Ciprian Stoica.