Evenimentul Zilei > Economie > JAF pe banii statului. Salarii și bonusuri „NESIMȚITE” pentru șefii Transelectrica
JAF pe banii statului. Salarii și bonusuri „NESIMȚITE” pentru șefii Transelectrica

JAF pe banii statului. Salarii și bonusuri „NESIMȚITE” pentru șefii Transelectrica

Dezvăluiri incendiare despre șefii Transelectrica făcute în emisiunea “X-press” de la B1 TV, moderată de Sabin Orcan. Deși statul este acționar majoritar, șefii Transelectrica nu au salarii de bugetari. Aceștia ajung să câștige sute de mii de euro pe an.

Este și cazul directorului Ion-Toni Teau, care are un salariu lunar de 5.500 de euro. La acesta se mai adaugă și un bonus anul de 180.000 de euro. În această situație s-a ajuns după ce Adunarea Generală a Acționarilor din 23 martie 2015 a decis acordarea unor prime uriașe. Conform acestei hotărâri, bonusurile anuale ating sume cuprinse între 26.000 de euro și 180.000 de euro. Făcând un calcul simplu, Ion – Toni Teau avea un bonus de 1000 de euro pe zi. Teau a fost numit în fruntea Transelectrica de către Daniel Chițoiu. Ion Teau a fost director general și la Realitatea TV, pe vremea când aceasta era patronată de Sorin Ovidiu Vântu.

Metoda de a acorda aceste bonusuri uriașe era simplă. Nu se realizau investițiile, profitul operațional a crescut o dată cu valoarea acțiunilor, iar cei din conducerea Transelectrica au avut dreptul legal pe care și l-au creat de a-și acorda aceste bonusuri. De asemenea, firmele care s-au ocupat de recrutarea managerilor au fost selecționate pentru un contract de 5 milioane de euro.

Înființată în 2000, compania Transelectrica are 8 sucursale în întreaga țară, iar activitatea principală este transportul energiei electrice. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: