Jaf învăluit în mister. Hoții au furat 30 de milioane de dolari

Jaf învăluit în mister. Hoții au furat 30 de milioane de dolari Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro. Sursa Foto: Twitter/X

Forțele de ordine din Los Angeles, alături de agenții FBI, sunt pe urmele unui hoților unui jaf spectaculos, în care au dispărut aproape 30 de milioane de dolari. Jaful a fost comis prin acoperișul unui depozit de bani, urmată de spargerea seifului.

Totul a avut loc în timpul weekend-ului și este clasată ca una dintre cele mai ample acțiuni de jaf din istoria orașului, a dezvăluit David Cuellar de la Departamentul de Poliție din Los Angeles.

Infractorii au pătruns prin acoperiș pentru a ajunge la seiful clădirii și pentru a evita sistemele sofisticate de alarmare.

Jaf ca în filme în Los Angeles. Totul a fost descoperit la o zi distanță

Planul, spun anchetatorii, a fost sofisticat și bine pus la punct. Potrivit investigatorilor, hoții ar fi experimentați. Mai mult, lipsa banilor a fost descoperită abia luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este atât de incredibil încât nici nu-ţi dai seama”, a declarat pentru ABC News un angajat anonim al depozitului. „Încă încerc să mă dumiresc. A fost o treabă din interior? A fost o singură persoană? A fost un grup? Sunt o mulţime de întrebări de pus”, a mărturisit el.

Conform presei, unitatea implicată în jaf este identificată drept una din proprietățile companiei GardaWorld, un gigant global în domeniul securității și gestiunii numerarului, situată în Sylmar.

Cu sediul central în Canada, compania operează, de asemenea, flote de vehicule blindate.

Jaf Los Angeles

Sursa foto: X

Experții sunt șocați de amploarea furtului

Joi dimineață, mai multe echipe de televiziune s-au adunat în fața sediului situat într-o zonă industrială din Sylmar, un cartier din San Fernando Valley, la aproximativ 30 de kilometri nord de centrul orașului Los Angeles.

Imaginile aeriene difuzate de KABC-TV au dezvăluit o secțiune largă de pereții laterali ai clădirii, care păreau să fie acoperite cu placaj.

Jaf misterios Los Angeles

Sursa foto: X

Jim McGuffey, specialist în mașini blindate și consultant în securitate, a caracterizat acest jaf din Sylmar ca fiind „șocant”.

Potrivit lui, o astfel de unitate ar trebui să fie echipată cu două sisteme de alarmă și un detector de mișcare seismică chiar pe seif, precum și cu senzori de mișcare suplimentari în toată clădirea.

„Cu o asemenea sumă de bani, nu poţi pur şi simplu intra şi ieşi cu ei”, a declarat el pentru AP.

„O instalaţie ar trebui să fie protejată de sus până jos şi pe laterale”, a explicat expertul.

Compania vizată de jaf are o reputație bună în industrie

McGuffey a menționat că GardaWorld beneficiază de o reputație solidă în industrie, însă a subliniat că fiecare companie de gestionare a numerarului se confruntă cu incidente izolate precum acesta, care pur și simplu par inexplicabile, dar chiar și cei mai buni întâmpină astfel de situații.

Tot în Los Angeles, acum doi ani, hoții au efectuat un jaf spectaculos, furând bijuterii în valoare de aproape 100 de milioane de dolari dintr-un camion parcat într-o zonă de service de pe autostradă.

Camionul urma să transporte pietre prețioase și bijuterii pentru o expoziție în oraș, potrivit News.ro.