Evenimentul Zilei > Politica > „Jaf în codrii României”, ajunge în Parlament. Stenogramele cu Paltin Sturdza, analizate în Comisia SRI
„Jaf în codrii României”, ajunge în Parlament. Stenogramele cu Paltin Sturdza, analizate în Comisia SRI

„Jaf în codrii României”, ajunge în Parlament. Stenogramele cu Paltin Sturdza, analizate în Comisia SRI

Comisia de control al activităţii SRI analizează o sesizare din partea lui Paltin Sturdza în legătură cu alterarea unor înregistrări într-un dosar, a precizat preşedintele Comisiei, Adrian Ţuţuianu.

"Avem o situaţie care este în analiză, o sesizare a domnului Paltin Sturdza, care are la bază acum ceva mai mult decât o opinie personală a dânsului, o hotărâre pronunţată de ÎCCJ", a declarat Adrian  Ţuţuianu, citat de Agerpres. El a spus că sesizarea se referă la transcriptul interceptărilor care nu corespundeau cu banda audio. 

"Suntem în analiză pe subiectul ăsta, dar trebuie să observaţi că decizia ÎCCJ obligă procurorul să facă anumite lucruri şi procurorul trebuie să verifice cine şi în ce condiţii a alterat respectivele înregistrări", a arătat Ţuţuianu. 

Comisia SRI poate să facă un raport şi să îl înainteze organelor de cercetare penală, însă "nu poate să îndrepte nişte lucruri", a punctat Țuțuianu. 

Gheorghe Paltin Sturdza este judecat într-un dosar privind retrocedări ilegale de pădure.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: