Un bărbat a intrat în sala de jocuri, situată în apropierea Stației CFR Cluj Napoca, în data de 4 februarie 2019, la ora 3.30, și i-a spus angajatei să scoată toți banii. Potrivit polițiștilor, tâlharul i-ar fi spus angajatei să se dea la o parte pentru că nu are treabă cu ea și să nu strige după ajutor, și nu va păți nimic. Speriată de moarte, femeia s-a executat rapid și s-a poziționat în locul indicat de atacator, pe numele lui Iosif Racz.

Ulterior, Racz a mers la locul unde erau păstrați banii și a luat peste 10.000 de lei, după care s-a făcut nevăzut.

Ancheta derulată de polițiștii clujeni a fost una amplă, oamenii legii reușind într-un timp extrem de scurt îl identifice pe autor, acesta fiind Iosif Racz, un bărbat de 37 de ani din Șimleuel Silvaniei. Anchetatorii au verificat mai multe piste și în cele din urmă, una dintre acestea s-a confirmat: atacatorul era un obișnuit al sălii de jocuri de noroc, iar în urmă cu ceva timp chiar a câștigat o sumă de bani.

”La această faptă, tâlharul a intrat mascat și ne-a fost extrem de greu să îl identificăm. Practic am știut ce culoare aveau pantalonii de pe el și pantofii sport cu care era încălțat. Apoi, am trecut la vizionarea a sute de ore de înregistrări iar șansa ne-a surâs. Persoana care a comis acum această faptă a fost îmbrăcată la fel cu persoana care a câștigat premiu acum opt săptămâni. Avea, deja datele lui iar la perchezițiie făcute joi dimineața am descoperit hainele. În cele din urmă omul a recunoscut că el este autorul”, a spus unul dintre anchetatorii care au lucrat la caz.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat Judecătoriei Cluj Napoca pentru a fi arestat.