Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorii au dat verdictul în cazul „șmecherului” acuzat de tentativă de omor. Decizia a scandalizat opinia publică
Judecătorii au dat verdictul în cazul „șmecherului” acuzat de tentativă de omor. Decizia a scandalizat opinia publică

Judecătorii au dat verdictul în cazul „șmecherului” acuzat de tentativă de omor. Decizia a scandalizat opinia publică

„Șmecherul cu Touareg” a fost găsit nevinovat de către magistrații Tribunalului București. Iulian Sănducu a scăpat de mai multe acuzații.

Șoferul care a fost filmat în urmă cu patru ani, în apropiere de Fântâna Miorița din București, când lovea, aparent intenționat, cu Touaregul său un Logan, în mers, provocându-i ieșirea în decor, a fost găsit nevinovat de judecători.

Magistrații de la Tribunalul București au decis să-l achite pe Iulian Sănducu atât pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat, cât și pentru sâvărșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, informează Antena 3. De asemenea, judecătorii au decis să i se restituie și mașina ce-i fusese confiscată. 

Sănducu a fost trimis în urmă cu trei ani în judecată în stare de arest preventiv. Procurorii i-au confiscat bolidul şi i-au pus sechestru pe mai multe bunuri. Acesta a fost acuzat de tentativă de omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

După ce au analizat imaginile cu accidentul, anchetatorii au ajuns la concluzia că acuzatul a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de celălat şofer.

Cele trei persoane care erau în mașină au scăpat nevătămate, dar automobilul era să lovească un pieton care trecea prin zona.

Conform comunicatului Parchetului Capitalei, la data de 4 iulie 2015, în jurul orelor 10:15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe șoseaua București-Ploiești, în zona Fântânii Miorița, pe sensul de ieșire din București, în condițiile unui trafic intens, Iulian Șerban Sănducu a avut un comportament șsicanator și agresiv față de un alt participant la trafic – persoana vătămată C.F., aflat într-un autoturism marca Dacia Logan împreună cu părinții săi. 

Procurorii arătau că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, Iulian Șerban Sănducu a frânat brusc și a virat violent în direcția autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenționat. 

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroșând în traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanță de un pieton (persoana vătămată B.C.I.), a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia.