Vineri, 12 iunie 2020, Facultatea de Informatică din Iași a propus, prin decizia unanimă a Consiliului de Administrație (CA), exmatricularea studentului Cristi-Mădălin Cerbu, care l-a amenințat cu moartea pe drd. Abel-Albert Policiuc.

Decizia de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu va fi decisă oficial săptămâna viitoare. „Facultatea de Informatică a trimis vineri, 12 iunie 2020, decizia luată în Consiliul de Administrație către Comisia de Etică a Universității «Alexandru Ioan Cuza», din Iași, privind propunerea de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu, care l-a amenințat cu moartea pe drd. Abel-Albert Policiuc.

A fost trimis și filmul cu amenințarea făcută de Cristi-Mădălin Cerbu. Comisia de Etică a Universității «Alexandru Ioan Cuza» se va întruni și va analiza cazul miercuri, 17 iunie 2020. Cel mai probabil, decizia oficială finală va fi făcută publică joi, 18 iunie 2020. Analiza Universității «Cuza» și măsura ce vizează o eventuală exmatriculare se face din perspectivă etică, nu din perspectiva penală a faptei acestuia. O asemenea atitudine nu poate fi tolerată la cea mai veche universitate modernă a României”, au precizat, în exclusivitate, sursele reporterilor cotidianului BZI.

”Sunt un student nedreptățit”

Reamintim că studentul Cristi-Mădălin Cerbu a înregistrat un videoclip, în care îl amenința pe profesorul de Informatică. „Sunt un student nedreptățit al profesorului drd. Abel-Albert Policiuc. Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”.

După apariția videoclipului în spațiul public, studentul a declarat că a fost o parodie și că îi pare rău pentru ceea ce a făcut.

„Sunt doborât! Vă dați seama în ce stare sunt eu?! Este cel mai greu moment din viața mea! Mă gândesc la multe, dar încă nu-mi pot reveni… Am vorbit și cu profesorul meu! El m-a înțeles și nu vrea exmatricularea. Am prezentat scuzele și regretul meu deplin. Le-am prezentat scuzele mele celor de la Facultatea de Informatică, dar și celor de la Universitatea «Cuza». E nedreaptă exmatricularea mea! A fost un gest greșit, un pamflet…”, a mărturisit Cristi-Mădălin Cerbu, de la Facultatea de Informatică.

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu speră ca mărturia sa legată de amenințarea cu moartea la adresa profesorului Albert Policiuc să ajute la anularea exmatriculării. Cu toate acestea, Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” va analiza cazul, iar verdictul final va fi acela de exmatriculare.