Jurnaliştii italieni, care l-au lăudat în dese rânduri pe fotbalistul român, sunt sceptici cu privire la viitorul lui Mutu la Fiorentina.
"Mutu cel «naiv şi spăşit»"

"Un teatru ieftin inevitabil. Şi previzibil. O mutare mediatică perfectă şi un traseu net… Pentru a-i pune pe toţi de acord, l-am putea invita pe Il Fenomeno să piardă mai puţine nopţi şi să frecventeze şi mai puţin maidanele de la periferie.
Măcar cele sărace, unde copiii visează şi râd în ţărână. Anumite experienţe te ajută să creşti. Pe copii, sigur. Dar, în special pe cel ce nu mai e de mult. Măcar în buletin", a scris Benedetto Ferrara, în editorialul din "La Repubblica".

"Să ne ţinem de nas, să credem în Mutu cel «naiv şi spăşit» şi să întoarcem foaia. Pentru binele Fiorentinei de azi. Pentru al celei de mâine sperăm că povestea nu se mai repetă" a notat şi Corriere della Sera, în ediţia de Firenze.

"Era necesară o nouă clarificare"

Aseară, după întâlnirea de o oră cu Andrea Della Valle, preşedintele clubului Fiorentina, Mutu a mărturisit că vrea să joace chiar de săptămâna viitoare, contra formaţiei Genoa, în campionat.

"A fost o discuţie pozitivă, cordială. Sper să joc miercuri, cu Genoa. A fost bine, sunt foarte mulţumit. Dacă mi-am cerut din nou scuze? Nu este suficient, era necesară o nouă clarificare", a declarat Adrian Mutu la plecare.
Della Valle e cel care decide

Jurnaliştii de la  "Gazzetta dello Sport" scriu că preşedintele Della Valle nu se grăbeşte să-l ierte pe Mutu. Şeful de la Fiorentina va sta de vorbă inclusiv cu ceilalţi jucători ai echipei.

"Poate Adrian va reveni în echipă, dar încă nu pot să spun ce va fi. Cu siguranţă voi lua o decizie în curând şi voi lua eu hotărârea. Ştiu că a făcut lucruri grave, dar deşi sună ciudat, el este un băiat bun, faptul că a fost sfătuit prost în aceşti a dus la această situaţie.
Despre renunţarea lui la Becali? Nu vorbesc despre fostul său impresar, o vor face avocaţii noştri", a mai spus Della Valle.

Chiar dacă nu l-a avut niciodată la inimă pe român, antrenorul Sinişa Mihajlovici e gata să accepte orice hotărâre a conducerii clubului. "Adrian a greşit. Vom vedea ce va decide clubul, cer este că tehnic este un jucător care ne-ar fi util", a precizat antrenorul Fiorentinei.