Evenimentul Zilei > Actualitate > Italienii au făcut chetă ca să scape de un român care urina pe clădiri
Italienii au făcut chetă ca să scape de un român care urina pe clădiri

Italienii au făcut chetă ca să scape de un român care urina pe clădiri

Un român a ajuns atât de detestat într-un oraș italian, încât locuitorii au făcut chetă pentru a-i plăti drumul până în România, în încercarea de scăpa de el. Durac Florea a devenit celebru în Ferrara pentru jafuri şi furturi din buzunare, dar şi pentru că a distrus clădiri publice şi pentru că îşi făcea nevoile peste tot

Prefectul din Ferrara a emis un ordin de expulzare pe numele românului încă din data de 31 mai, dar el a ajuns în ţară abia în urmă cu câteva zile. Motivul? Nu avea bani să ajungă în ţară, la Craiova, scrie Gazeta Românească. Dudu, pe numele său real Durac Florea (53 de ani), a făcut 20 de ani închisoare în România pentru omor. După ce a fost eliberat, a plecat în Europa. Nu pentru a munci, ci pentru a cerşi şi fura. Aşa că a ajuns să facă şi turul închisorilor de pe bătrânul continent. Turul său european s-a terminat în Italia, la Ferrara. Ajuns în urmă cu câteva luni în oraşul din nordul Italiei, Dudu s-a apucat să facă ce ştia mai bine: să fure. Dar nu asta i-a şocat cel mai mult pe italieni, ci faptul că a început să distrugă faţadele clădirilor din oraş, făcându-şi nevoiele pe ele.

L-au dat afară din închisoare

Oamenii au fost atât de scandalizaţi încât au cerut autorităţilor să ia măsuri. Problema a fost că nici arestarea nu a fost o soluţie. De ce? Lipsit de orice inhibiţie, Dudu a început să îşi facă nevoile în mijlocul celulei, şocându- i pe ceilalţi deţinuţi, dar şi pe poliţişti. Aşa că Prefectura oraşului nu a găsit altă soluţie decât să îl expulzeze. Dar aventura nu s-a terminat aici. Dudu dorea să plece din Italia, dar nu avea niciun ban.

L-au ajutat cu actele pentru a pleca mai repede

Intuind potenţialul de imagine al rezolvării cazului românului detestat de tot oraşul, Lega Nord, un partid regional, a făcut chetă printre membrii săi pentru a-i plăti lui Dudu drumpul până la Craiova. Tot ei l-au dus şi la Consulatul României pentru a-şi reface actele pierdute şi pentru a putea ieşi din ţară. Totul numai să scape de el. Ajuns în ţară, Dudu şi-a dezvăluit şi planurile de viitor: se va apuca de muncă.