Bonusul Renzi va intra în buzunarele tuturor lucrătorilor din Italia, începând din iulie 2020. Însă, de acest lucru se vor bucura doar cei care au un venit anual cuprins între 8.174 și 40.000 de euro.

Iată care sunt condițiile, potrivit Today.it:

Pentru cei cu un venit de până la 28.000 de euro bonusul Renzi va fi primit pe fluturașul de salariu (busta paga). Pentru cei cu venituri începând de la 28.001 de euro va fi transformat într-o deducere, care va scădea treptat până când va ajunge la zero în cazul celor cu un venit minim de 40.000 de euro anual.

Bonusul lunar de 100 de euro este prevăzut în Decretul Lege 3/2020, ca măsură a reducerii presiunii fiscale și reprezintă practic majorarea „bonusului Renzi” care până în luna iunie inclusiv este în valoare de 80 de euro. Peste 16 milioane de contribuabili vor avea dreptul la acesta, comparativ cu 11,3 milioane de cetățeni care l-au primit până acum.

Lucrătorii trebuie să aibă deci un contract de muncă și să câștige minim 8.174 de euro pe an. Pentru informații suplimentare, solicitanții se vor adresa Centrelor de asistență fiscală (CAF), instituțiilor de asistență a lucrătorilor (patronati) sau sindicatelor.

Avantajul badantelor

Altfel, în Italia, decretul de relansare a economiei aduce o alocație de câte o mie de euro, pentru două luni: aprilie și mai, pentru îngrijitoare.

Badantele din Peninsulă au, așadar, dreptul la o indemnizație lunară de 500 de euro, plătită de INPS, cu condiția ca la data de 23 februarie să fi avut contracte de muncă de peste 10 ore pe săptămână. Dar, o nouă condiție este ca acestea să nu locuiască cu angajatorul.

Mai mult, îngrijitoarele vor fi recompensate de Guvernul Italiei, pentru perioada celor 9 săptămâni când nu au muncit. Sumele pentru primele cinci săptămâni vor fi plătite până la sfârșitul lunii august, iar cele pe următoarele patru săptămâni pot fi solicitate în lunile septembrie și octombrie, scrie nextquotidiano.it.

Vor fi reînnoite și contractele pe durată determiantă care urmează să expire, iar Italia va da startul concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice. Decretul de relansare a econimiei italiene cuprinde zeci de măsuri de lucru, care presupune cheltuieli de 25,6 miliarde de euro.

De asemenea, au fost confirmate bonusurile pentru lucrătorii independenți și lucrătorii sezonieri, dar şi indemnizația de 1.000 de euro pentru lunile aprilie și mai pentru lucrătorii casnici (badante) și îngrijitori.