Evenimentul Zilei > Monden > Italia relansează turismul: O noapte gratuită la trei rezervate. Sunt înscrise 350 de hoteluri
Italia relansează turismul: O noapte gratuită la trei rezervate. Sunt înscrise 350 de hoteluri

Italia relansează turismul: O noapte gratuită la trei rezervate. Sunt înscrise 350 de hoteluri

Promovarea și relansarea turismului în Sicilia. Acesta este obiectivul See Sicilia, programul regiunii care oferă turiștilor o noapte gratuită la fiecare trei petrecute în Sicilia, plus alte servicii, întotdeauna gratuite, precum tururi cu ghid, intrări în muzee şi excursii.
Începând cu luna iunie, turiștii care îşi rezervă o vacanță în Sicilia sau în Roma pot profita de voucherele oferite chiar de autoritățile locale. Proiectul See Sicily are ca principal scop relansarea turismului doborât de pandemie. Astfel toți turiștii beneficiază de o noapte în plus de cazare la rezervarea a minimum 3 nopți în 350 de hoteluri.

Turiștii care decid să-și organizeze vacanța în Sicilia vor putea profita de voucherele gratuite puse la dispoziție de proiect

Trebuie doar să faceți clic pe pagina www.visitsicily.info/seesicily  și să contactați unul dintre cei 350 de operatori afiliați , inclusiv agențiile de turism și operatorii de turism enumerați pe site, pentru a primi noaptea gratuită. În plus, serviciile turistice suplimentare sunt, de asemenea, incluse gratuit în pachetul SeeSicily.

„Acum – a spus președintele regiunii siciliene, Nello Musumeci – suntem gata să relansăm turismul datorită acestui proiect care, în cele din urmă, devine pe deplin operațional. Cu toate acestea, pentru a promova Sicilia, este necesar să se intervină și asupra costurilor tarifelor de zonă. Acest lucru se aplică atât turiștilor, cât și sicilienilor, pentru care făcusem o cerere către Ministerul Transporturilor pentru stabilirea tarifelor sociale. Încă așteptăm un răspuns”.

Pentru a face față cererilor autoritățile au rezervat deja 100.000 de camere de hotel, peste 70.000 de excursii și 10.000 de ședințe de scuba diving cu instructor.
Aceeași oferta o puteți regăsi și dacă vreți să vizitați Regiunea Lazio, inclusiv Roma. Hotelurile oferă pachet de cazare de 3 nopți plus una gratis. Trebuie să țineți cont însă că Italia cere în continuare un test Covid negativ pentru a putea intra în țară.

Sunt puși la bătaie este 75 de milioane de euro

„Cu o investiție de 75 de milioane de euro, ne propunem să relansăm sectorul turismului – a explicat consilierul pentru turism, Manlio Messina – după un an îngreunat foarte mult de urgența de sănătate. Până în prezent, Regiunea a achiziționat aproape 200.000 de paturi, peste 70.000 de servicii de excursii și 10.000 de servicii de ghidare și scufundări. Datorită redeschiderii procedurilor, ne așteptăm să ajungem la 400.000 de paturi disponibile, mai spune preşedintele regiunii.
Intervenția See Sicilia include și o campanie de comunicare care va fi difuzată la cele mai importante televiziuni italiene. Nu numai atât, va fi publicat și în ziarele naționale și internaționale importante, pe rețelele sociale și pe web. Itaca, agenția de la Milano care a sprijinit Regiunea în construirea planului de comunicare, a realizat diverse videoclipuri promoționale în locații evocatoare și reprezentative ale frumuseților siciliene, a concluzionat Nello Musumeci, scrie mestyle.it.