Evenimentul Zilei > Social > Italia: Carantina pentru români, prelungită până în septembrie!
Italia: Carantina pentru români, prelungită până în septembrie!

Italia: Carantina pentru români, prelungită până în septembrie!

Italia a prelungit măsura de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România.

Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic.

De aceea, guvernul a decis să prelungească până în 7 septembrie măsura de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care vin din România.

Decretul a fost publicat ieri și prelungește carantina și pentru Bulgaria.

Românii, atacați din Italia! „România devine Brazilia Europei”

România este pe cale să devină Brazilia Europei, ca urmare a exploziei numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, din ultima perioadă, anunța luna trecută presa italiană.

Evoluția pandemiei de coronavirus și felul în care autoritățile o gestionează fac obiectul unor critici dure în presa din Italia, țară în care trăiesc în jur de un milion de români.

Potrivit publicației Il Messaggero, România riscă să devină Brazilia Europei în ce privește numărul de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus, declarate în fiecare zi, iar acest lucru este de natură să provoace îngrijorare în rândul autorităților italiene și a angajatorilor.

Jurnaliștii italieni atrag atenția că asupra îngrijitoarelor românce care se ocupă de persoanele vârstnice, care au diverse afecțiuni și care sunt supuse unui risc foarte mare. Astfel, atrag atenția aceștia, lucrătoarele de origine română nu sunt supuse nici unui control în momentul în care revin în Italia, la locurile lor de muncă, din vacanța petrecută în țară.

O altă publicație, „La Republica” comentează că România a devenit coșmarul Uniunii Europene. Deși sunt înregistrate cifre record în ceea ce privește îmbolnăvirile de COVID-19, autoritățile române evită să reintroduce măsura stării de urgență și să impună izolarea la domiciliu.

Tema creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în România este dezbătută în articole și comentarii pe cele mai importante canale mass-media. Subiectul a ajuns chiar și pe Rai, televiziunea publică, unde se vorbește despre un tsunami, un val seismic de contaminări care ar putea depăși granițele Balcanilor și să ajungă în Italia, stat care permite intrarea cetățenilor care vin dinspre România fără să impună carantină.

De altfel, arată jurnaliștii italieni, avioanele care vin din România sunt pline de pasageri, iar acestora nu li se cere, la sosirea pe teritoriul italian, decât să completeze un formular și să treacă prin fața unui panou pentru verificarea temperaturii corporale.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi un număr de 994 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri zilnice de la apariția epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul total este de 39.133 de persoane infectate. De asemenea, 36 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.074.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.