Subsolurile mai multor imobile din Râmnicu Vâlcea au fost inundate, vineri după-amiază, după o ploaie torenţială. Anunțul a fost făcut de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. 

Conform acestora, s-au înregistrat probleme pe străzile Someş, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu şi Ferdinand, unde pompierii intervin pentru evacuarea apei cu motopompe transportabile. De asemenea, se intervine pentru înlăturarea unui copac ce a căzut pe artera principală de circulaţie din oraş, Calea lui Traian. 

Reprezentanţii Poliţiei Vâlcea au anunţat că traficul pe centura ocolitoare a oraşului este oprit, din cauza apei adunate pe carosabil existând pericolul de acvaplanare. În plus, plouă torenţial, iar vizibilitatea este redusă sub 2 metri. 

Oraşul Râmnicu Vâlcea s-a aflat vineri, între orele 14.15 – 15.30, sub avertizare Cod galben de ploi.

Peste 1.800 pompieri au fost la datorie în cele 17 judeţe afectate de inundaţii şi vijelii şi au intervenit cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din case şi beciuri, precum şi pentru degajarea copacilor căzuţi peste autoturisme.

În urma manifestării ploilor abundente, intensificărilor vântului şi căderilor de grindină au fost înregistrate efecte la nivelul a 49 localităţi din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinţi, Neamţ, Prahova şi Teleorman.

„Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din 43 case, 77 beciuri şi subsoluri, 145 anexe, 305 curţi şi 2 instituţii publice. Din cauza vijeliilor, şapte copaci au căzut pe carosabil şi peste două autoturisme, fiind necesară intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora ” , se arată într-un comunicat.