Evenimentul Zilei > International > ISTERIE la frontiera greco-macedoneană. Sute de IMIGRANȚI au rupt cordoanele de poliție și au trecut de gardul din sârmă ghimpată
ISTERIE la frontiera greco-macedoneană. Sute de IMIGRANȚI au rupt cordoanele de poliție și au trecut de gardul din sârmă ghimpată

ISTERIE la frontiera greco-macedoneană. Sute de IMIGRANȚI au rupt cordoanele de poliție și au trecut de gardul din sârmă ghimpată

Sute de imigranți, îndeosebi sirieni, au pătruns sâmbătă în Macedonia după ce au rupt cordoanele de poliție la postul de frontieră greco-macedonean Gevgelija. Imigranții au reușit să treacă de gardul din sârmă ghimpată, înfruntând forțele de ordine, care au lansat grenade asurzitoare, relatează AFP.

Peste 2.000 de refugiați, care speră să ajungă în Europa de Vest, se aflau de joi într-o zonă situată între satul grec Idomeni și orașul macedonean Gevgelija, potrivit Agerpres.

Refugiații care doresc să ajungă în Europa occidentală, au fost blocați în noaptea de vineri spre sâmbătă de poliția macedoneană la frontiera dintre Grecia și Macedonia.Majoritatea au dormit sub cerul liber, în condiții de ploaie, într-o zonă situată între localitatea grecească Idomeni și orașul macedonean Gevgelija, informează AFP.

Sute de alți imigranți au sosit în cursul zilei de sâmbătă la Idomeni, în autocare provenind din portul grecesc Salonic.

Poliția macedoneană a recurs vineri la gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de imigranți care încercau să pătrundă pe teritoriul țării dinspre Grecia, cel puțin opt persone fiind rănite. Însă, spre sfârșitul zilei de vineri autoritățile macedonene au autorizat mai multe sute de persoane 'vulnerabile' — familii cu copii, femei însărcinate — să intre pe teritoriul țării, ei fiind trimiși cu un tren la granița cu Serbia.

Macedonia a devenit în ultimele luni un punct-cheie de tranzit pentru imigranții și refugiații care încearcă să ajungă în statele prospere din nordul Europei.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: