Rachetele au căzut în zone nepopulate în apropiere de Beersheva, la circa 40 de kilometri de Gaza. Nu au fost raportate victime.

La scurt timp, premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să răspundă la tirurile de rachete trase marţi după-amiaza din Fâşia Gaza, a afirmat un oficial israelian sub rezerva anonimatului. Netanyahu a cerut armatei să „lovească ţintele teroriste din Gaza”, a precizat oficialul citat.

Potrivit martorilor şi forţelor de securitate palestiniene, armata israeliană a lansat o lovitură aeriană în nordul Fâşiei Gaza ca represalii la rachetele palestiniene care au atins Israelul. Lovitura aeriană israeliană a vizat zona Beit Lahiya, în nordul enclavei palestiniene. Pentru moment nu au fost raportate victime, mai scrie AFP, preluată de Agerpres.

Negociatorii israelieni şi palestinieni au convenit în ultimul moment luni seară, la Cairo, asupra prelungirii cu 24 de ore a armistiţiului în Fâşia Gaza, până marţi seara la ora 24.00. Egiptul, care mediază tratativele dintre cele două părţi în conflict, a venit cu această propunere pentru a mai da o şansă negocierilor.

Pentru o încetare a focului permanentă guvernul israelian solicită în principal demilitarizarea Fâşiei Gaza, în timp de gruparea Hamas, care controlează acest teritoriu, are ca revendicare de bază ridicarea blocadei israeliene.