Islamiștii pregătesc atacuri devastatoare, susțin cei care au redactat raportul. Analiza se bazează pe informații primite de la țările membre în ultimele șase luni.

Concluzia lui este  că Statul Islamic va încerca să „pună capăt marginalizării sale mediatice”, Cu alte cuvinte, va dezlănțui cu un val de violență.


Există 4.000 de mutații SARS-Cov-2. Guvernul britanic ne bagă în sperieți!


Raportul notează că grupul a cerut recent susținătorilor să petreacă mai puțin timp pe rețelele sociale și să folosească timpul pentru a pregăti atacuri împotriva dușmanilor islamului.

Islamiștii pregătesc atacuri devastatoare

ISIS s-a bucurat de un public captive în tot acest timp, pentru că mulți oameni care se confruntă cu restricții de circulație au petrecut mai mult timp online.

Este posibil să se fi acumulat amenințări în toată această perioadă care să fi  rămas nedetectate. Aceste amenințări s-ar putea manifesta ănsă foarte rapid.

În octombrie, purtătorul de cuvânt al Isis, Abu Hamza al-Qurashi, a cerut susținătorilor grupului „să petreacă mai puțin timp pe rețelele de socializare” . Le-a recomandat, totodată,  să se concentreze atacuri de mare impact.

Islamiștii pregătesc atacuri devastatoare, dar riscul rămâne redus în Europa

Amenințarea atacurilor teroriste ale extremiștilor islamiști rămâne relativ scăzută în „zonele non-conflictuale”, cum ar fi Europa,.

Analiștii ONU consideră că pandemia le va oferi oportunități semnificative, subminând guvernele din unele părți ale lumii .

“Pandemia a slăbit puterea guvernelor din zonele de conflict mai mult decât a lovit grupurile teroriste. Mai mult, impactul pandemiet asupra economiilor, resurselor guvernamentale și alocărilor pentru cooperarea internațională pe termen lung riscă să agraveze în continuare amenințarea”.

În Africa subsahariană, extremiștii islamiști au făcut progrese substanțiale în ultimele luni. Z

ece soldați au fost uciși în regiunea centrală din Mali la începutul acestei săptămâni, când tabăra lor a fost atacată de extremiștii islamiști.

Unele grupuri islamiste au încercat să exploateze criza globală pentru a lansa noi atacuri, altele s-au concentrat să-și consolideze sprijinul în regiunile în care s-au infiltrat.

Virusul, pedeapsa lui Allah

Inițial, ISIS s-a bucurat deizbucnirea pandemiei  Covid-19 în revista sa, al-Naba. Islamiștii au descris virusul drept o pedeapsă pentru „națiunile cruciate”. În edițiile următoare, însă,  au început să apară articole care susțineau că ar fi greșit ca musulmanii să creadă că vor fi cruțați de boală.


Prețurile mondiale la alimente au explodat! Ne pândește foametea?


La rândul său,  al-Qaida a dat publicității șase pagini de sfaturi și comentarii cu privire la Covid-19. Islamiștii afirmă că  virusul arunca „o umbră sumbruă și dureroasă asupra întregii lumi”.

Declanșarea pandemiei în lumea musulmanăeste o consecință a „propriile noastre păcate, a obscenității și corupției morale care s-au răspândit în țările musulmane”.

Raportul ONU arată că ISIS continuă să susțină teza că virusul este o „pedeapsa divină pentru aroganță și necredință.

Cu toate acestea, ideea de a se folosi de virus , care a fost sugerată în luna martie, „nu a a fost adoptată ca o cale practică de luptă”.

Raportul afirmă, însă,  că islamiștii au înregistrat multe eșecuri semnificative în ultima vreme.  Al-Qaida a pierdut un număr mare de lideri cheie. La rânduș său, ISIS, în ciuda eforturilor depuse,  nu are mari șanse să preia controlul unui teritoriu semnificativ în Irak sau Siria, scrie The Guardian.

Războiul mileniului! SUA și China se bat, UE pierde!