Evenimentul Zilei > International > ISIS, amenințare subtilă pentru SUA? Următoare mișcare a lui Trump decide viitorul
ISIS, amenințare subtilă pentru SUA? Următoare mișcare a lui Trump decide viitorul

ISIS, amenințare subtilă pentru SUA? Următoare mișcare a lui Trump decide viitorul

SUA joacă un rol important în Iraq. După ultimele evenimente care implică și Iranul, SUA se confruntă cu o nouă problemă, anume gruparea ISIS.

Ca de obicei, frica instaurată de sancțiuni este ceea ce îi oferă lui Donald Trump un avantaj imens în acest joc „de-a șoarecele și pisica”. La acest moment, SUA deține controlul asupra Iraqului, dorința acestora fiind ca forțele americane și iraniene să părăsească țara, scrie Zerohedge.

De asemenea, dacă s-ar întâmpla asta, consecințele ar fi devastatoare pentru Iraq, deoarece sancțiunile prevăt și blocarea accesului în bazele americane de pe teritoriul țării, unde, desigur, sunt păstrate rezervele de petrol.

Acum câteva săptămâni, era așteptată o retragere de trupe din partea SUA, dar din cauza implicațiilor prea mari, acest lucru a fost anulat.

Aceeași bază care a fost atacă de Iran, drept consecință pentru asasisanarea generalului Soleimani, se pregătea deja să-și retragă trupele.

Pe lângă sancțiunile pregătite de SUA, retragerea armatei americane de pe teritoriul Iraqului ar atrage după sine și întoarcerea forțelor ISIS.

Ce vrea, de fapt, Iraqul?

Nu există un răspuns concret la această întrebare, dar cu siguranță ultimul lucru pe care și-l dorește țara este să se afle la mijloc într-o confruntare dintre SUA și Iran.

Chiar dacă parlamentul Iraqian a votat pentru retragerea trupelor americane, acesta nu reprezintă o forță unificată. Elementele Sunni ale Parlamentului, cât și cele Kurde, nu au participat la vot.