Evenimentul Zilei > Actualitate > Își ia vacanță coronavirusul, la vară. Ce spun epidemiologii?
Își ia vacanță coronavirusul, la vară. Ce spun epidemiologii?

Își ia vacanță coronavirusul, la vară. Ce spun epidemiologii?

,,Răspândirea virusului peste vară se tempereaz[, dacă va fi caniculă. Asta nu înseamnă că acesta dispare. Din contră. Va rămâne activ, iar din toamnă ne putem aștepta la un nou val'', spune vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, dr. Emilian Popovici.

Acesta a explicat că evoluția COVID-19 poate fi similară cu cea a gripei sezoniere. Aceasta apare mai ales în sezonul rece, dar există cazuri și vara.

”Vara virusul nu va dispărea. Și gripa sezonieră apare în sezonul de vară, doar că nu e un sezon favorabil transmiterii și numărul de cazuri e mai redus. Probabil că transmisibilitatea SARS-Cov 2 se va diminua dacă temperatura externă va fi de cel puțin de 37 de grade Celsius. Sunt convins că apoi va veni un al doilea val. Odată cu răcirea vremii, el va reizbucni. E foarte posibil un al doilea val în toamnă sau în iarnă”, a explicat, la Antena 3, Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.