Evenimentul Zilei > Economie > Isărescu: Inducerea neîncrederii în rezerva de aur a BNR reprezintă defăimarea României
Isărescu: Inducerea neîncrederii în rezerva de aur a BNR reprezintă defăimarea României

Isărescu: Inducerea neîncrederii în rezerva de aur a BNR reprezintă defăimarea României

Mugur Isărescu, a declarat, aseară, la Alba Iulia, că discuţiile care induc neîncredere cu privire la existenţa rezervei de aur a Băncii Naţionale reprezintă defăimarea ţării, el explicând că BNR îşi ţine aurul la Londra pentru transparenţă, transmite corespondentul Mediafax.

Guvernatorul BNR a afirmat că datele privind rezerva de aur a României sunt publice, fiind auditate de firmele cu cea mai mare credibilitate, pe plan internaţional.

”Dacă se induce neîncredere, de exemplu, în rezerva internaţională sau în rezerva de aur a României, nu este vorba numai de defăimarea Băncii Naţionale. Este vorba despre defăimarea României, în toate discuţiile acestea, care nu-şi au rostul. (…) Dacă apare cineva, un neica nimeni, care spune că a dispărut rezeva de aur, asta înseamnă că e defăimată Banca Naţională sau că e defăimată România? Nu trebuie decât ca acel cineva să ia raportul anual şi să vadă”, a declarat Isărescu.

El a mai spus că toată rezerva a unei ţări se ţine în conturi din străinătate, inspirând astfel credibilitate, şi că de aceea românii pot să facă plăţi, fără problemă, oriunde în lume.