"Din nefericire, pot confirm că după schimburi de focuri în această noapte la Creggan (un cartier situat în nordul Londonderry), o femeie de 29 de ani a fost ucisă. Tratăm acest eveniment ca fiind un incident terorist, a fost deschisă o anchetă pentru crimă", ", a anunţat pe Twitter comisarul-şef adjunct al poliţiei nord-irlandeze, Mark Hamilton, potrivit romaniatv.net

Jurnalista relata în direct apentru cotidianul Belfast Telegraph, acţiunea protestatarilor care aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov în poliţişti.

"Absolut nicio scuză pentru un asemenea atac asupra colegilor. Ei apără această comunitate şi nu se află acolo pentru binele personal. Un astfel de comportament trebuie condamnat", a scris pe Twitter Federaţia poliţiei nord-irlandeze.
Situat la frontiera cu Republica Irlanda, Londonderry, numit şi Derry, este cunoscut pentru "Duminica sângeroasă" (Bloody Sunday) de la 30 ianuarie 1972. Atunci, soldaţi britanici au deschis focul asupra participanţilor la un marş paşnic, făcând 14 morţi, unul dintre cele mai importante evenimente din perioada "Tulburărilor" care au făcut circa 3.500 de morţi în trei decenii.

Jurnalista din Belfast a fost inclusă în anul 2016 în top 30 Forbes Magazine al tinerilor jurnaliști cu evoluție promițătoare.

Lyra McKee urma să publice a doua sa carte, The Lost Boys, după ce publicase un roman cu numele Angels With Blue Faces.