Evenimentul Zilei > International > Irina Iarovaia a anunțat că Pentagonul lucrează la scenarii secrete de utilizare a armelor biologice
Irina Iarovaia a anunțat că Pentagonul lucrează la scenarii secrete de utilizare a armelor biologice

Irina Iarovaia a anunțat că Pentagonul lucrează la scenarii secrete de utilizare a armelor biologice

Comisia parlamentară de investigare a activității laboratoarelor biologice americane din Ucraina a primit confirmarea participării directe a serviciilor speciale ale SUA în pregătirea militarilor ucraineni pentru crime împotriva populaţiei civile, a declarat în cadrul ședinței de joi a comisiei copreședintele acesteia, vicepreședintele Dumei de Stat, Irina Iarovaia.

Potrivit afirmaţiilor sale, citate de serviciul de presă al Dumei de Stat, faptele descoperite de comisie confirmă desfășurarea unor experimente asupra personalului militar ucrainean, precum și a unor activităţi sistematice „în Ucraina în special asupra componentelor armelor biologice”.

Iarovaia a declarat că „acest lucru oferă un răspuns la întrebarea cine și cum dotează în tot acest timp militarii Forțelor Armate ale Ucrainei cu preparate narcotice psihotrope, transformându-i în ucigași maniacali, care comit crime groaznice și sângeroase împotriva civililor”.

„Acest lucru confirmă participarea directă a serviciilor speciale americane la această activitate periculoasă, în aceste cercetări periculoase, precum și participarea directă la pregătirea personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a comite crime atroce împotriva civililor” – a declarat Iarovaia. După cum a declarat aceasta, membrii comisiei au primit noi dovezi bazate pe o analiză a informațiilor, care au fost prezentate chiar de SUA în răspunsurile sale.

Astfel, a subliniat Iarovaia, „Statele Unite ale Americii însele au confirmat exportului de biomateriale de pe teritoriul Ucrainei”, în ciuda faptului că mostrele anterioare au fost rar exportate. „Mai mult, distrugerea de urgență a echipamentelor, îndepărtarea documentelor cu probe în primele zile ale operațiunii militare speciale, împreună cu aceste noi informații, nu fac decât să confirme cercetările biologice militare periculoase ale SUA în Ucraina” – a subliniat Iarovaia. Acest lucru este confirmat și de declarațiile vice-secretarului de stat american Victoria Nuland, potrivit cărora în Ucraina există centre de cercetare biologică, a adăugat parlamentarul rus, notează tass.ru.

(Traducere Rador)