Evenimentul Zilei > International > Rușii, indignați de mobilizarea parțială a lui Putin: „Vova, fă-ne o favoare: mori. Mergi tu în tranșee”
Rușii, indignați de mobilizarea parțială a lui Putin: „Vova, fă-ne o favoare: mori. Mergi tu în tranșee”

Rușii, indignați de mobilizarea parțială a lui Putin: „Vova, fă-ne o favoare: mori. Mergi tu în tranșee”

De îndată ce Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia, a primit un val de indignare din partea rușilor.

Rușii de pe rețelele de socializare s-au arătat îngrijorați că Rusia va fi aruncată pe front nepregătită, scrie Channel 24. Ei au vorbit și despre pierderile țării lor, menționând că peste 50.000 de oameni au murit deja în Ucraina.

Rușii se așteaptă la o mobilizare totală și la moarte în Ucraina

De aceea, rușii nu înțeleg de ce Putin a decis brusc să cheme la mobilizare dacă propaganda a arătat succese în războiul împotriva Ucrainei. În special, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia a pierdut doar 6.000 de soldați. De fapt, cu astfel de pierderi, mobilizarea este aproape deloc necesară.

Rușii compară deja situația din țara lor cu cea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și cer, de asemenea, răsturnarea puterii. Aceștia sunt sceptici în privința șanselor lor și au numit deja această mobilizare drept „mormânt”. Astfel, ei fac aluzie la ceea ce îi așteaptă pe teritoriul ucrainean.

În plus, rușii nu înțeleg unde se află soldații obișnuiți. Cu toate acestea, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei le face aluzie în fiecare dimineață, publicând informații despre pierderile Rusiei. În plus, ei afirmă că tocmai a fost anunțată mobilizarea parțială, după care va fi anunțată mobilizarea totală și „toată lumea va fi scoasă la vâslit”.

Dintr-o dată, au început să-i numească proști pe cei care promovează semnele rusești Z și V, și mai spun că acesta „nu este războiul meu”.

Reacții pe rețelele de socializare

Pe rețelele de socializare, rușii au început să critice masiv regimul de la Kremlin după ce președintele Vladimir Putin a anunțat începutul mobilizării parțiale.

„Poate că Putin și deputații vor intra în război?”, „Toți vom fi trimiși acolo!”, „La naiba! Haideți să ieșim în stradă!”, „Vova, fă-ne o favoare: mori”, „Mergi tu în tranșee”, au scris utilizatorii.

Oamenii încă nu înțeleg cine va fi trimis la război, dar comentatorii a ajuns la aceeași concluzie – mai devreme sau mai târziu toată lumea va fi mobilizată.

„Cel mai groaznic este că această măsură nu va ajuta”, „Nimeni nu mi-a atacat țara!”, „Ce ar trebui să apărăm?” – scriu rușii.

Mulți au menționat chiar sloganul „Fără război!”, pentru ca părinții și soții lor să nu fie luați la război și au întrebat dacă este posibil să plece în străinătate. Putin a anunțat că bărbații în rezervă vor fi mobilizați, iar scopul „operațiunii speciale” ar fi doar Donbasul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: