Evenimentul Zilei > Monden > Irina Baianț: „Sper ca într-un viitor să depășesc și granițele țării”
Irina Baianț: „Sper ca într-un viitor să depășesc și granițele țării”

Irina Baianț: „Sper ca într-un viitor să depășesc și granițele țării”

Soprana care interpretează rolul principal în „Fantoma de la Operă”, la Teatrul de Operetă, e masterandă și are planuri mari.

Succesul spectacolului „Fantoma de la Opera”, dar și apariția la Vocea României, unde a cântat în finală alături de Tiberiu Albu, a adus-o pe Irina Baianț (24 de ani) în atenția presei. Surprizător, artista Teatrului de Operetă, care este masterandă la Facultatea de Muzică, a urcat pe scena Operetei tot alături de un finalist de la Vocea României, Adrian Nour. Într-un interviu pentru EVZ, Irina Baianț a povestit ce a urmat după premiera „Fantoma de la Operă”, dar și ce planuri de viitor și-a făcut.

Cum au reacționat fanii?

Mi-au scris foarte multe persoane, am primit multe sms-uri cu felicitări de la cunoștiințe, dar și pe pagina mea de Facebook. Cei care au văzut primele reprezentații ale ,,Fantomei de la Operă” mi-au scris că au fost impresionați nu doar de partea muzicală, ci și de scenografia spectaculoasă și de ceea ce înseamnă partea tehnică a acestui spectacol, mulți dintre ei văzând pentru prima dată un spectacol atât de complex.

Au fost momente amuzante la repetiții?

Un moment amuzant a fost atunci când am participat la prima repetiție de costume, nu erau gata chiar toate, dar erau oricum creionate. A fost o mare surpriză față de ceea ce ne imaginam, iar pe fondul oboselii, dar și al faptului că vroiam să mai scăpam un pic de tensiune, am început să ne închipuim propriile personaje, să ne caricaturizăm și să facem tot felul de glume. A fost extrem de amuzant, este o repetiție pe care o voi ține minte toată viața.

Ești tentată să îți încerci norocul în străinătate?

Eu cred foarte mult în voia lui Dumnezeu și cred că lucrurile se aranjează așa cum e mai bine pentru fiecare. Fac tot ce ține de mine ca sa pot să profesez la cel mai înalt nivel, drumul fiecăruia se alege, și sper ca într-un viitor să depășesc și granițele țării. Și mai cred că dacă îmi e dat să ajung și pe marile scene ale lumii, cu siguranță voi ajunge și acolo.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.