Amintind, parcă, de  vremea comunismului, atunci când sute de oameni erau mutaţi cu forţa, în România secolului XXI circa 250 de săteni, din judeţul Argeş, vor trebui să îşi mute domiciliu cu de-a sila, în urma unei decizii a Curţii de Apel Piteşti.

Situaţia paradoxală are loc în comuna Rociu, după ce instant a obligat primăria să cedeze 778 de hectare de teren, scrie argesenii.ro. Ciudat este că, aşa cum a declarat primarul comunei Căteasca, Eugen Mira, deşi a cerut 60 retrocedarea a 60 de hectare, ei au primit 600. Edilul a spus că este un proces mai vechi, iniţiat de vechiul primar: "Noi am cerut 60 şi ceva de hectare dar dacă instanţa ne-a dat mai mult…" a declarat pentru argesenii.ro primarul comunei Căteasca.

Primăria Căteasca a început în urmă cu mai mulţi ani un proces cu Primăria Rociu pentru graniţele localităţii. Cei din Căteasca au cerut aproximativ 62 de hectare de teren, iar acum instanţa le-a dat peste 600 de hectare. Mai mult decât atât, deşi nu ceruse nimic, Primăria Suseni va primi şi ea peste 100 de hectare de teren extravilan.

În aceste condiţii, aproximativ 250 de proprietari vor fi acum nevoiţi să schimbe toate actele şi vor fi proprietari, în acte, în alte comune. Mâine, cetăţenii se vor întâlni cu primarul din Rociu, Aurel Bălăşoiu şi vor stabili ce demersuri vor face. Primăria comunei Rociu a depus actele pentru revizuire.

Sătenii sunt hotărâţi, însă, să facă un protest în faţă la Prefectura Argeş.