Muzeele şi siturile istorice urmează să se redeschidă duminică pentru a coincide cu sărbătorirea Eid el-Fitr ce încheie luna sfântă musulmană Ramadan, a declarat preşedintele Hassan Rouhani (foto)  la televiziunea de stat.

Locurile sfinte – unele dintre ele devenite puncte focale ale epidemiei de coronavirus în Iran – se vor redeschide luni.

Rouhani a spus săptămâna trecută că sanctuarele s-ar deschide trei ore dimineaţă şi trei ore după-amiază. Unele zone ale acestor obiective, precum coridoarele înguste, vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Toţi lucrătorii din ţară vor reveni la locurile de muncă sâmbăta viitoare.

„Putem spune că am trecut de cele trei stadii legate de coronavirus”, a declarat președintele iranian.

Cea de-a patra fază este izolarea în 10 din cele 31 de provincii iraniene unde situaţia este mai bună şi intensificarea testării, în timp ce pacienţii infectaţi vor fi separaţi de restul populaţiei.

Rouhani a declarat săptămâna trecută că restaurantele se vor redeschide după Ramadan şi activităţile sportive se vor relua fără spectatori. Universităţile, dar nu şcolile de medicină, se vor redeschide pe 6 iunie.

Rouhani a spus sâmbătă că 88% dintre victimele Covid-19 în Iran sufereau şi de alte boli.

Potrivit cifrelor ministerului iranian al Sănătăţii, peste 7.000 de persoane au murit până acum din cauza pandemiei în Iran şi mai mult de 130.000 au fost infectate